X
 
 

Дончев: 2015 г. ще е рекордна по усвояване на евросредства

7937 6
Дончев: 2015 г. ще е рекордна по усвояване на евросредства
Снимка: БГНЕС
2015 година ще е рекордна по усвояване на евросредства поради това, че имаме застъпване на двата програмни периода. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиер по еврофондовете и икономическата политика в предаването „Преди всички” по БНР.

Относно думите на държавния глава Росен Плевнелиев за това, че 2015 година ще е рекордна по усвояване на евросредства, Дончев коментира: „Имаме да разплатим около 2,5 млрд. евро от стария програмен период 2007-2013 година или поне това е целта, която трябва да гоним ако не искаме да има отписани средства”. „Това, което е по-трудно до края на година, това ще е финала на плащанията за този програмен период. Допълнително имаме амбицията да отворим процедури за няколко милиарда от новия програмен период”, допълни той.

ЕС ни готви нови санкции за нарушения при еврофондовете

Очаква се Европейската комисия да наложи нови санкции на България за нарушения по разходването на средства от еврофондовете. Това става...

„По-важно е постигнатото с тези пари. Не бива да забравяме, че 2020 година колкото и да изглежда далечна в бъдещето вероятно ще бъде последния програмен период за България с такава интензивност на финансирането”, уточни вицепремиерът.

„Поради промяната на някои статистически показатели в страната, поради промените, които текат на европейско ниво. Всеки ден от тези следващи 5 години трябва да бъде използван, за да може този паричен ресурс да се превърне в тези структурни предпоставки, които дългосрочно трябва да правят България по-модерна и по-богата държава”, каза още вицепремиерът Томислав Дончев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Ряпа, ряпа, на обещания еша ти няма !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  ЗАЩО НЕ РАЗДАДЕТЕ ОТ ТЕЗИ ПАРИ НА ЕДНОЛИЧНИТЕ И МАЛКИ ФИРМИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПО 100 000 ЛЕВА ДА ГИ ПОДПОМОГНЕТЕ ДА СЕ РАЗВИВАТ И ПРОИЗВЕЖДАТ БЪЛГАРСКО А?...ИЛИ ЩЕ ГИ ВКАРАТЕ В КРЪГОВЕТЕ ВИ ОТ МАФИОТИ И ТАКА ЩЕ ГИ ОКРАДЕТЕ А НАРОДЕЦА ЩЕ ОБЕДНЯВА ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ
 • Oktomber 4 Oktomber преди 4 години Профил на трол?
  Тази година ще забогатяваме , за Избирателя мизерията , безпреспективноста и това е положението. FCK OFF
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Браво на нашето момче.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Защо тоя нарича краденето усвояване.Да,управляващите ще усвоят европарите,а народът ще продължава да затъва,докато не се сети да се вдигне и да ги измете всичките 240 калпака.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
  Оставка.
5-те зодии с ново гадже през февруари
5-те зодии с ново гадже през февруари

Вторият месец от 2020 вече настъпва, а с него и дългоочакваният шанс за намиране на сериозна половинка за някои от зодиакалните знаци. Всички знаем,...

Последно в Актуално