ДПС няма да подкрепи пенсионната реформа

7165
ДПС няма да подкрепи пенсионната реформа
Снимка: БГНЕС

Подготвяната пенсионна реформа ще стабилизира бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО), но само до 2023-та година. След това разходите му ще бъдат увеличени. По този начин председателят на парламентарната комисия по социална политика Хасан Адемов коментира дългоочакваните промени за пенсионното осигуряване у нас.

Днес и парламентарната група на ДПС се срещна с представители на двата синдиката у нас, за да дискутират пенсионната реформа.

Служители на МВР и МО готвят национален протест заради пенсионната реформа

Министерствата на вътрешните работи и на отбраната се подготвят за национален протест в знак на несъгласие с пенсионната реформа. Това ...

„Приветстваме синдикатите и вицепремиера Ивайло Калфин, че успяха да постигнат експертно съгласие, но сега трябва да има и политическо съгласие", напомни след срещата Адемов.

Той посочи, че в ДПС са силно притеснени от това, че на този етап между част от партиите от управляващото мнозинство няма съгласие за реформата, което означава, че едва ли не всяко следващо правителство може да променя пенсионния модел.

„Ние оценяваме част от положителните неща в този пакет - търсенето на възможности за подобряване на адекватността на пенсиите, както и фактът, че ранното пенсиониране вече не е в преходна разпоредба, а част от основния закон", заяви бившият министър на труда и социалната политика.

Депутатите от ДПС ще се въздържат при гласуването на първо четене на промените в пенсионния модел, но са готови при второ разглеждане в пленарна зала да подкрепят някои от предложенията, стана ясно още от думите на Хасан Адемов.

Българските миньори са готови на крайни мерки, за да запазят ранното пенсиониране в бранша

Българските миньори са готови на крайни мерки, за да запазят ранното пенсиониране в бранша, каза за Радио „Фокус” – С...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика