Едва ли ще има парламентарни избори през май, казва Михаил Константинов

23818
Едва ли ще има парламентарни избори през май, казва Михаил Константинов
Снимка: БГНЕС

Шансовете през май тази година да има избори две в едно - и за Европейски парламент, и за Народно събрание, стават все по-малки. Това смята бившият шеф на "Информационно обслужване" професор Михаил Константинов.

Според Константинов обаче парламентарни избори в България може да има през есента на тази година, защото протестите и натискът срещу кабинета Орешарски продължават.

2014-а - годината на политическите залагания

Ако 2013 година мина под знака на въпроса КОЙ (реши да сложи Делян Пеевски начело на ДАНС), то 2014-а ще бъде белязана от въпроса ДАЛ...

"Още от самото си формиране кабинетът изпадна в една неустойчива конфигурация, която не виждам да се е поправила през последните месеци. Този парламент е обречен да работи нестабилно. Това, което ме изненадва в случая, е че той всъщност изкара доста време. Аз в началото предсказвах по-бърз крах, но той намери някакъв начин да съществува”, заяви математикът пред Агенция "Фокус".

„По принцип, всичко е възможно, но въпреки всичко, не може с такъв състав и такива компоненти вътре да има устойчива работа на парламента, но това не значи, че непосредствено предстои неговото разпускане. Доколкото виждам, всички политически сили са се втренчили в следващите избори тази година, които са евроизборите”, подчерта проф. Михаил Константинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика