Ексшефът на „Кинтекс": Подаряват военнопромишления комплекс на БСП с конкурси на тъмно

3750
Ексшефът на „Кинтекс": Подаряват военнопромишления комплекс на БСП с конкурси на тъмно
Снимка: БГНЕС

В последните дни живот на правителството се назначават шефове в най-големите предприятия в системата на Министерството на икономиката и индустрията с конкурси на тъмно и с много съкратени срокове за кандидатстване. За това алармира бившият изпълнителен директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов. Той посочва, че в петък следобед (1 юли) са открити конкурси за нови шефове на предприятията от военнопромишления комплекс на България със срок от 3 дни за подаване на документи – до понеделник (4 юли).

„Целта най-вероятно е Корнелия Нинова да бетонира свои верни хора в ключови предприятия. Всеки разбира, че за срок от три дни, които съвпадат с уикенда, външен човек, дори с късмет да разбере за обявения конкурс, трудно ще подготви списъка с документи, които се изискват за кандидатстване“, коментира Михайлов.

Заков: Износ на оръжие за Украйна няма

3 млрд. за пътища не е тема на актуализацията. В Министерство на отбраната също толерантността към корупцията е нулева. Всичко се гледа...

 „Предприятия с дългогодишна история явно ще бъдат подарени на верни другари, някои непознати дори за партията, която управлява министерството. Така каквото и да стане с правителството, военнопромишленият комплекс ще остане в ръцете на председателката на БСП“, допълва бившият шеф на „Кинтекс“.

„Вазовски машиностроителни заводи“ е държавно предприятие с 4000 работници и е вторият по големина оръжеен производител у нас. От началото на годината новите договори на дружеството надвишават половин милиард лева (по информация разпространена от дружеството за медиите).

„Кинтекс“ е единственият държавен търговец в областта на отбранителната индустрия, дружество с 55 годишна история. В добрите си години предприятието изнася и реализира продукция за няколко стотин милиона лева годишно.

Заедно с двете стратегически предприятия от военнопромишления комплекс на България, нови шефове с 3-дневен срок за кандидатстване се търсят и за „Ел Би Булгарикум“. То също е много атрактивно, защото освен познатите от търговската мрежа млечни продукти, които предприятието произвежда, на него всяка година се превеждат и сериозни суми за патента за използване на българската бактерия за кисело мляко.

Бившият шеф на "Кинтекс" каза какво оръжие изнасяме за Украйна

За Украйна са изнесени основни 122-милиметрови ракетни снаряди за БМ-21 "Град" (реактивна система за залпов огън). Това каза бившият ди...

„Това, което се случва в системата на Министерството на икономиката и индустрията е скандално. Корнелия Нинова говори пред медиите, че държавните предприятия могат да се управляват по-добре от частни, но назначава ръководителите им по крайно съмнителен начин“, казва още Михайлов, пише БГНЕС.

Той припомня, че това са поредните конкурси със съкратен срок за кандидатстване, след като в началото на миналата седмица, без информация за медиите, бяха открити конкурси за Държавна консолидационна компания, Национална компания „Индустриални зони“ и Българска агенция за експортно застрахова (публични дружества със стотици милиони активи и проекти). Срокът за кандидатстване отново бе 3 дни.

„Така е в България – коалицията се бори за оцеляването си и преговаря за нов кабинет, опозицията се стяга за предсрочни избори, а Корнелия Нинова, със съмнителни конкурси, назначава за 5 години напред шефове в най-големите държавни фирми“, обобщава Александър Михайлов.

ОЩЕ: Бившият директор на „Кинтекс“ показа документи как новото ръководство проваля договор за 80 млн. лв.

Шефът на "Кинтекс": Българските бази нямат капацитет да ремонтират украинска техника

Решението за оказването на военна помощ на Украйна чрез ремонт на техника го квалифицирам като полубременна жена. Това каза в ефира на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Гешев за пудела и пачките: Най-високо в мафията стоят политиците (ВИДЕО)

МВнР кани международни наблюдатели за изборите на 9 юни

Доц. Искрен Иванов за рокадата в правителството: И друг път сме виждали министри-еднодневки

Не служебен, а партиен кабинет: Йотова настоя Главчев да докаже дали е независим (СНИМКИ)

Кирил Петков: Управлява ни перманентна власт, за която не сме гласували (ВИДЕО)

С руска пропаганда Петър Волгин и "Възраждане" тръгват към евроизборите

Министър Павлова: Законност и справедливост не са кухи фрази

Киселова за рокадата на външния министър: Главчев да обясни и да се разграничи от Борисов

Дипломат за смяната на външния министър: Странно решение, правителството е политическо

Не е добър знак: Експерт за смяната на външния министър

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика