Euroactiv: Кристалина Георгиева е предложена за комисар по данъчното облагане

20064
Euroactiv: Кристалина Георгиева е предложена за комисар по данъчното облагане
Снимка: БГНЕС

Кристалина Георгиева е номинирана за еврокомисар за данъчно облагане и митнически съюз, одит и борба с измамите, съобщава Euroactiv, цитиран от БГНЕС.

Комисията на новоизбрания ръководител на Жан-Клод Юнкер почти сигурно ще получи подкрепа от страна на ЕП, тъй като е осигурила девет жени в екипа си, колкото беше и досегашният брой на дамите в комисията на Барозу. Три от тях ще бъдат негови заместници.

От изтеклата органиграма, получена от Euroactiv, се вижда, че в екипа на Юнкер ще има баланс между половете. Документът не е окончателен вариант и подлежи на промени, но се очаква Юнкер да представи официално кандидатите си следващата седмица.

Заместник-председател на комисията и върховен представител за външните работи и сигурността ще бъде италианката Федерика Могерини. За бюджета и финансовия контрол ще отговаря Елжбиета Биенковска, бивш министър на регионалното развитие на Полша. Бившият словенски премиер Аленка Братушек ще поеме научните изследвания и иновациите. Сесилия Малмстрьом от Швеция, която досега отговаряше за вътрешните работи на ЕС, ще бъде в екипа на Юнкер на поста комисар по правосъдието. Министърът на икономиката на Дания Маргрете Вестагер е номинирана за комисар по околната среда. Чешката министърка на регионалното развитие Вера Юрова е кандидатът за комисар по транспорта. Румънският евродепутат Корина Крецу ще поеме грижата за хуманитарната помощ, а белгийката Мариан Тьосен ще бъде комисар по образованието, културата, многоезичието и младежта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика