Евролистата на БСП готова до две седмици

12910
Евролистата на БСП готова до две седмици
Снимка: БГНЕС

"Листата на БСП за евроизборите ще бъде готова до две седмици. Тя се забави, защото консултациите на общинските организации много закъсняха, а трябваше да се огледат всички предложения. На второ място - искахме да мине конгреса. Обещавам до седмица-две листата да бъде факт", заяви евродепутатът Илияна Йотова пред БНР, предаде Стандарт нюз.

Йотова каза, че в близките дни ще бъде сформиран и предизборния щаб, който ще се ръководи от Сергей Станишев. Тя беше категорична, че няма да водят "анти АБВ" кампания.

Кадиев: Дано след изборите Бойко да не каже "Пак ги бих!"

Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев призна, че в момента най-много се страхува да не чуе от Бойко Борисов думите: "Пак ги б...

Във връзка с информациите за възможни промени в кабинета до евроизборите Илияна Йотова коментира:

"Никой не е венчан за поста си и много добре знаем това как работи кабинета, как изпълнява обещанията, с които ние сме спечелили тези гласове преди една година. Много зависи дали хората ще ни имат доверие и ще отидат отново да пуснат бюлетината за Българската социалистическа партия и "Коалиция за България". Този, който не изпълнява достатъчно добре обещания, този, който даже с действията си по някакъв начин злепоставя партиите, които подкрепят този кабинет, трябва да си ходи. Има определени забележки в работата на земеделското министерство, особено в някои от ресорите. Дали ще бъде министър, заместник-министър, заслужава един много сериозен анализ."

Тя коментира и коалицията на БСП с ДПС, като уточни, че няма как да не си дават сметка, че управляват с друга партия - либерална, член на Либералния алианс, която има съвсем друга политика: "Тя не е като лявата политика на социалистите. Тогава, когато трябва да направиш коалиция от идеи в ляво или в дясно, няма как да не пострада дадена партия в различни моменти."

Според Илияна Йотова е рано да се говори за следващия български еврокомисар. Тя, обаче каза, че няма против той да не е партийна кандидатура.

Бойко иска да изправи Орешарски пред кметовете на ГЕРБ

Бойко Борисов иска да изправи премиера Пламен Орешарски пред кметовете на ГЕРБ, за да може той лично да им обясни схемата, по която са ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика