X
 
 

Фандъкова прехвърли топката за "Златен век" на ДНСК

1493 3
photo of Фандъкова прехвърли топката за "Златен век" на ДНСК
Снимка: БГНЕС
"Контролът върху законността на "Златен век" е на ДНСК и те също имат своя позиция и право да я защитават. Аз съм длъжна да подчертая нашата позиция и я защитаваме с разговорите и затова помолих за обща среща с премиера, за да направим координация." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за bTV.

Тя допълни, че когато има спорове те се решават в съда: "Не съм юрист, не мога да кажа кой от нас е прав, не искам да влизам в правни спорове. Сигурна съм, че в края на краищата ще се разреши този казус, важното е, че в момента ще се спре обекта и не се строи."

Столична община поема проектите за ремонт на сградите паметници на културата

Столичната община ще поема финансирането на проекти за възстановяване на сградите паметници на култура. Това стана ясно от кмета на Соф...

На въпрос дали разрешително за строеж на сградата е изтекло Фандъкова отговори: "Не ме карайте да отговарям от името на други институции, защото правомощията са много точно цитирани в закона."

Относно това как скандалът Апартаментгейт ще повлияе на изборите столичният кмет каза, че не зная, но мисли, че поведението и позицията са много ясни: "Всеки отговаря за своите действия и носи отговорност, виждате че преди появата на проверките колегите подават оставки. Това е нещо, което трябва да се случва при всички политици. Този въпрос отдавна приключи. Мисля, че правилно се постъпва да се поема отговорност. Дали има връщане на доверието ще разберем на изборите."

Във връзка с ремонта по ул. "Граф Игнатиев" Йорданка Фандъкова заяви, че докато не приключат ремонтните дейности обектът остава строителна площадка. 

Запитана дали ще се кандидатира за следващ мандат за кмет на София, тя не даде конкретен отговор и обяви, че все още не е взела решение.

Фандъкова: За 10 години София стана истинска европейска столица

През последните 10 години София се промени и стана истинска европейска столица. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йо...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Kikoo 3 Kikoo преди 6 месеца Профил на трол?
    Фандъкова знае много добре какво да прави. И на мен щеше да ми писне с корумпирани хора да се занимавам!
  • Лили 2 Лили преди 6 месеца Профил на трол?
    Кметицата ни е показала, че знае как да си върши работата и щом това решение е взето, значи така е трябвало!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 месеца Профил на трол?
    Ами по добре, има много по важни неща с които кметицата трябва да се занимава!
Последно в Актуално