Филип Станев: Ще положим максимални усилия да има правителство

2708
Филип Станев: Ще положим максимални усилия да има правителство
Снимка: БГНЕС

"Провалените парламенти не бива да бъдат преписвани на "Има такъв народ“. Партията положи всички максимални усилия да има управление. Нашите партньори в един момент поставиха невъзможни за изпълнения условия. Дори направихме ревизия на съставите и на първия, и на втория кабинет, които предложихме". Това заяви в студиото на "Лице в лице“ по БТВ Филип Станев от "Има такъв народ“.

"Максимални усилия положихме, нашите програми и включително тези на Манолова и БСП, и ДБ, имат сходни виждания за образование, здравеопазване и съдебна реформа и се стигна все едно се развалиха отношенията от непремерено говорене, но не от нас такова говорене. Част от острите реплики бяха изречени от мен, но с усмивка", добави той.

Филип Станев: Татяна Дончева е медуза и отрова в политиката

Този парламент свърши работа и направи актуализацията на бюджета, която е важна за държавата и гражданите. Важно е как ще се развият фи...

"Ще положим максимални усилия да има правителство след изборите. Нито един субект няма правото да си мисли, че България няма нужда от стабилно управление. Крайно време е за решения. И преди щеше да има кабинет, ако нямаше разни приказки от другите политически субекти", добави Станев.

"Тревогата в политиката е грешен съветник. Това означава да изпитваш някакви колебания в това, което правиш“, коментира той изследването на „Галъп интернешънъл“, според което ИТН вече не са нито първа, нито втора политическа сила. „Имам спомен от предните социологически изследвания на големите агенции за 45-я парламент те ни отреждаха трето-четвърто място, в спор с ДПС. След това за 46-я второ или трето място. В един момент станахме втори, а на следващите избори първи, макар и с много малко. Винаги си слагам една малка въпросителна в главата по отношение на социологията, без да искам да обиждам социолозите“, добави Станев.

"Не само Трифонов, а целият ни екип винаги така е постъпвал с хората, които са работили с нас. Петър Илиев дори не беше член на партията. Няма как, когато си работил с един човек в един екип, няма как, да използваме тази дума, да го хвърлим на вълците", коментира още Станев. Според него, ако е имало такъв проблем, защо чак сега излиза на дневен ред и защо Етичната комисия се произнесе в деня, в който ИТН са внесли документите за участие в ЦИК. "Защо това не се е случило преди 5-6 години, когато г-н Петър Илиев е писал тази книга и дори не е работел с нас. Toва е атака срещу партията и Слави Трифонов. Не може една фигура дали ще е Христо Иванов, дали ще е Петър Илиев, който и да е, той не може да бъде препъникамък за управлението на една държава. Това не е турски сериал", допълни Станев. 

По думите му неслучайно ИТН подкрепя Румен Радев. "Той доказа в своя мандат, че е човек, който не просто е достоен като мъж и българин, не просто има своята бойна слава като пилот, но доказа, че работи за България. Той получи достатъчно международно уважение. Затова го подкрепихме при кандидатурата му за президентския пост", каза Станев и допълни, че ИТН ще положи максимални усилия да има правителство след изборите на 14 ноември.

От ИТН казаха, че няма да правят правителство с БСП

"Казусът е повече от ясен - мандатът отива при БСП, а ние няма да съставим кабинет с тях." Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Фи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика