Ген. Чавдар Червенков: Черно море няма как да бъде зона без военно присъствие

4327
Ген. Чавдар Червенков: Черно море няма как да бъде зона без военно присъствие

Черно море няма как да бъде зона без военно присъствие. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ ген. Чавдар Червенков, бивш ръководител на Военното разузнаване. По думите му в бъдеще Черно море ще бъде зона за влияние на две мощни военноморски групировки- руската и турската. Той уточни, че южната ни съседка не би се лишила от своите позиции в региона.

„След пролетта на 2014 година, след анексията на Крим, напрежението между НАТО и Русия се повиши, както в областта на сухопътните сили, така и на военноморските. Напрежението между двете страни продължава да расте и ще стигне до едно относително високо ниво.

НАТО към Путин: "Дотук и нито крачка напред!"

Текстът на Бернд Ригерт е публикуван в "Дойче Веле". НАТО дрънка оръжия, но съвсем тихичко. Защото четирите батальона, които изпраща н...

Въпросът е какво ще се случи от тук нататък. Това, което НАТО очаква е след дадения ясен сигнал, че няма да се толерира повече агресивно поведение на Русия, очаква нейния отговор“, обясни той. Ген. Чавдар Червенков добави, че от друга страна се забелязва понижаване на напрежението между Турция и Русия и опити за провеждане на конструктивен диалог.

„Това е един сигнал на Ердоган към Европа, че има инструменти за натиск и няма как да не се отрази на отношенията НАТО-Русия. Има едно пропукване в единството на НАТО по отношение на Русия”, каза още ген. Червенков. По думите му Турция провежда една политика, която се различава от другите страни-членки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика