X
 
 

Генерал Попов: Имаше изискване парите за изтребителите да се платят накуп, взехме правилното решение

3825 35
photo of Генерал Попов: Имаше изискване парите за изтребителите да се платят накуп, взехме правилното решение
Снимка: БГНЕС
Избрахме сигурност. Така коментира в „Тази събота” по Би Ти Ви одобрената от парламента сделка за купуване на осем изтребителя F-16 Блок 70 ген. Константин Попов, председател на Комисията по отбрана в Народното събрание и бивш началник на ВВС. Той допълни, че решението е било правилно, защото процесът по модернизиране на военновъздушните сили е продължил над 30 години.

Ген. Попов обясни, че крайната сума за придобиването на самолетите е 1,256 млрд. долара. Председателят на Комисията по отбрана заяви, че ще бъде платено само посоченото в договора с американската компания „Локхийд Мартин” и цената няма да се увеличи. „Всяка една техника, както казва министърът на отбраната Красимир Каракачанов: „И Мерцедес да си купиш, след време трябва да смениш филтъра и маслото”. Тази цена е за пакета, който сме приели и според мен ние придобиваме най-добрия възможен самолет, който можем да си позволим”, допълни ген. Попов. Той допълни, че има изискване от американска страна парите да бъдат платени накуп. „Ставаше въпрос, дали това може да спре целия процес или да се продължи. Тук идва и отговорното решение на премиера Борисов. Това решение на министър-председателя беше одобрено от парламента с ратифицирането на договорите”, заяви той. 

Кабинетът заседава за актуализацията на бюджета за F-16

Заседание на Министерския съвет, на което ще бъде разгледано Решение за одобряване на законопроект за изменение и допълнение на Закона ...

"След 30 години мъки и убеждаване колко е важно да имаш отбранителни способности, в крайна сметка взехме правилното решение", категоричен е ген. Попов. По думите му страната ни е направила пробив, с който се е постигнала реалната модернизация на българската армия. 

Генерал Попов посочи, че Американският конгрес трябва да реши дали да ни отпусне допълнителни боеприпаси, които страната ни все още не е закупила. „Боеприпасите за въздух-повърхност и въздух-земя са намалени, но са придобити други неща – учебни боеприпаси, които дават възможност за подготовка. Важно е да се отбележи, че ние имаме разрешение от Конгреса на САЩ, по всяко едно време, да ги придобием”, каза още бившият шеф на ВВС. Той заяви, че е абсурдно страната ни да купи тези изтребители, за да ги държи на земята.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 21 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Това ли е българският офицер ? Или това е днешният офицер - мижитурка ! ГЕНЕРАЛ Вазов ще се обръща в гроба ! Събуди се българино, събуди се .
 • Анонимен 21.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  В Мафиотска България е така .
  : 1 !
 • Анонимен 20 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Вижте снимката - физиомутра на национален предател (любител на кокалчето) !
 • Анонимен 20.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тази отрепка нито знае що е чест, нито пък е чувал какво е достоинство - плужек пълен !
  : 1 !
 • Анонимен 20.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Защо бе щом е слуга, ами и слугинажа си заслужава кокалчето ...
  : 1 !
 • Анонимен 19 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тюфлекът генерал, чуждата бърсалка ! Съразмерим с Шебека министЕр с двойното шкембе и двамата продажни добитъци !
 • Кирчо 18 Кирчо преди 1 месец Профил на трол?
  Това не е генерал, а пачавра, която трябва да бъде разжалвана ! Съд и затвор за това гавно!
 • Анонимен 18.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  На генералчето, чуждата бърсалка ли му казвате пачавра ? БОЖЕ пази България от такава измет и политици предатели и мафиоти !
  : 1 !
 • 17 преди 1 месец Профил на трол?
  От кой катун ще вземеш цигани, да ги тренираш за пилоти бе, Попов? Тука не останаха българи вече, с тая ваша политика.
 • Анонимен 17.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  НАЗДРАВЕ Г-Н ГЕНЕРАЛЕ! НИТО ПОЛИТИЦИ, НИТО АРМИЯ, А КУПУВАТ СКЪПИ ИГРАЧКИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ И ЦИГАНИТЕ ДА СЕ ИГРАЯТ НА АРМИЯ. Кой постъпва честно, не живее лесно. Кой излезе прав, не излиза здрав. Кой душа не продава, той имотен не става. Казал го е Р. Ралин и е бил прав. Да са "Живи и здрави" ВАЗЕЛИНОВИТЕ УПРАВНИЦИ! Както би теглил българинът: Една сочна дълга българска родна за цялата виж още ›› им рода до 9-то коляно, та държии декиш.
  : 2 !
 • 16 преди 1 месец Профил на трол?
  Купуваме 50н годишни консерви,самолет с концепция от 70те години НО СЪС НОВ СОФТУЕАР да,много е важно ! Те говедата щяха да си летят още с тях ако бяха най-доброто... а ние ще ги получим след 4г и до тогава,представете си колко ще са стари спрямо новите Ф22-35 , ще пуснат и Ф-45 ,Миг 35,Су 50 ,Грипени и т.н ПАРИ НА ВЯТЪРА от нашия джоб. НО СЪБИРАМЕ КАПАЧКИ ЗА БОЛНИ ДЕЦА ,нали?
 • Анонимен 16.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не знаех, че Ф-16 е "най-добрия" самолет! Защо тогава, всички страни с мощни армии си купуват Ф-35? И то на цени, по-ниски от това, което ние ще платим за Ф-16! Няма друга страна, която да е платила по над 160 милиона долара за 1 брой. Цената на ф-16 за нас е наказателна! Както плащаме 30 години по 800 милиона (над пазарната цена на тока) на американските централи Марица 1и 3!Защо за Бах виж още ›› рейн самолетите ще струват по 90 милиона $? Г-н генерал, не е почтено да говорите неверни неща!
  : 0 !
 • 15 преди 1 месец Профил на трол?
  Фи 16 блок 70 вход А дружба 1
 • гербер натовец 14 гербер натовец преди 1 месец Профил на трол?
  Аз като Ви казвам, че Българските офицери са били винаги плужеци и безгръбначни амеби. Ето нагледен пример. В казармата им се нагледах на тези плужеци. АБСОЛЮТНИ ПОДЛОГИ СА БИЛИ ВИНАГИ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ СИТУАЦИЯТА. ЗАТОВА СМЕ ДАВАЛИ ВИНАГИ ТОЛКОВА МНОГО ЖЕРТВИ НА БОЙНОТО ПОЛЕ, ОТ ЕТО ТАКИВА МЕКОТЕЛИ И ПЛУЖЕЦИ.
 • гербер натовец 13 гербер натовец преди 1 месец Профил на трол?
  Браво Коце, да си жив и здрав да убиваш руски жени и деца с новите самолети!
 • Пленьолиев 13.1 Пленьолиев преди 1 месец Профил на трол?
  И аз искам. Но най ще се изкефя да видя как убиваме руснаци с тях. Особено цивилни. Искам да изпепелим болници, детски градини там.
  : 1 !
 • Анонимен 12 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Президента трябва да ти вземат пагоните Попов и да те направят редник Попов
Нагоре