Георги Марков иска "финансова диета" за партиите, въпросът е защо - попита Сидеров

3314
Георги Марков иска "финансова диета" за партиите, въпросът е защо - попита Сидеров
Снимка: БГНЕС

Трябва да наложим финансова диета за партиите. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Георги Марков по време на дебата за намаляване на партийната субсидия от 11 лв. на 1 лв. за действително получен глас.

Марков посочи, че при съставянето на новата Конституция не е предвиден конституционен текст, който да задължи държавата да финансира партиите. „Не е пропуск на Великото народно събрание. Всички по-възрастни колеги от всички партии си спомнят 1990-1991 г.

Ожесточен спор в парламента за субсидиите: Фалирала ли е БСП и кой е по-голям популист

Остри реплики между депутатите и взаимни обвинения в популизъм съпътстваха дебатите по второ четене на промените в закона за бюджета, ...

Да кажеш, че държавата ще хрантути партиите, да си го помислиш дори, беше край на Великото народно събрание“, каза още Марков. „Защо тогава без субсидии имаше интерес към партиите? Те бяха силни. Имаше голяма активност и защо след това при другите следващи вотове със субсидии партиите са слаби?

Защо днес нито една партия без държавните субсидии не може да си помисли да вземе 2 млн. гласа. Нито една партия днес, въпреки субсидиите не може да помисли за 1,5 млн. гласа. Защо ние трябва да хрантутим партиите?“, попита още Марков. „Не искам да хрантутя с моите данъци партията ДСБ, която уби СДС“, подчерта още Марков.

По думите му някой ще каже, че през 90-те години на миналия век периодът е бил романтичен. „А сега защо не е романтичен? Нали сме членове на ЕС, членове на НАТО. Да запеем дружна песен, ама няма муза в композиторите. Няма муза в изпълнителите. Защо няма муза, въпреки държавните субсидии? Това е големият въпрос. За това аз подкрепям предложението на Борисов – трябва финансова диета“, обясни още Марков.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък си спомни как победил Лилов, докато пътувал с лада. „Приятелю, мислех да се оттеглям от политиката, но ти ми напомни, че има нужда и от ветерани“, обърна се от трибуната лидерът на „Атака“ към Георги Марков.

ГЕРБ и „Атака“ ще подкрепят предложението за 1 лев партийна субсидия

„На среща с колегите от коалиция „Обединени патриоти“ проведохме разговор и обсъдихме предложенията, които са внесени...

„Ние сме длъжни в момента да подкрепим искането на 2 милиона и половина българи да няма субсидии за партиите. И след това да заслужим такива субсидии, че и банкети да даваме“, настоя Сидеров.

Сидеров посочи, че партията му е работила от 2005 г. до 2009 г. без субсидия. „Днес какво обсъждаме - да няма субсидии или те да са 1 лв. на глас. Защо се стигна до там?

Много просто - 2,5 млн. българи гласуваха това да стане. Не можем да ги пренебрегнем“, каза Сидеров. „Така се случи, че партия Атака не взе властта и не управлява. Няма как да се сърдя на собствения си народ.

Днес обаче ние трябва да отговорим на въпроса защо хората в България не искат партиите да получават нито един лев“, коментира още Сидеров.

От "Атака" се оплакват, че няма консултации за субсидиите и подкрепят предложението на ГЕРБ

Ще върнем надвзетите субсидии по възможно най-бързия начин, заяви депутатът от "Атака" Николай Александров, предаде репортер на БГНЕС. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика