Георги Първанов: Парламентът дава тон за етническо напрежение

14840
Георги Първанов: Парламентът дава тон за етническо напрежение
Снимка: БГНЕС

Парламентът е първоизточникът на това, което се случва на улицата, заяви в Стара Загора Георги Първанов, президент на Република България (2002-2012). Именно от парламентарната трибуна твърде често се чуват речи, които пораждат етническо напрежение, коментира той. И допълни, че едно от най-опасните неща в момента е да се етнизира предизборната кампания – удобен, но твърде опасен начин да се дръпне завесата пред задкулисието.

По отношение на Изборния кодекс Георги Първанов прогнозира сделка между БСП и ДПС. ДПС привидно ще отстъпи от желанието си да въведе възможност за пропаганда на майчин език. В отговор – очаквам БСП да отстъпи по темата за уседналост. А това ще върне изборния туризъм, ще повиши напрежението и ще повлияе сериозно на резултата от вота, каза още Първанов.

Алгафари все още е обиден на Първанов заради отвореното си досие

След неочакваното напускане на АБВ, пиар експертът Нидал Алгафари разкри повече подробности около разрива. Пиар експертът каза, че е и...

За резултата от евровота Георги Първанов прогнозира, че АБВ има огромен шанс да бъде трета политическа сила. А това ще извади от ролята на балансьор ДПС и други политически формации.

Листата на АБВ ще бъде построена върху номинациите на силни и утвърдени в областта си личности, без партийни квоти, каза още Първанов.

Георги Първанов коментира и вероятността за избори "две в едно". Според него предсрочни парламентарни избори, заедно с избори за европарламент, са малко вероятен сценарий, заради заложения по закон срок за организацията на предсрочен вот. Но в случай на подобна развръзка, той беше категоричен, че АБВ има готовност да се яви и на извънредни избори за Народно събрание. "Съдбата на правителството е в неговите собствени ръце", коментира Първанов и допълни, че трябва да се обърне внимание на дейността на парламента – да спрат всекидневните скандали и депутатите да започнат законотворческа работа, особено по важните за държавата политики.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика