ГЕРБ и БСП също се засилиха да правят парламентарна комисия за Нотариуса (ВИДЕО)

5071
ГЕРБ и БСП също се засилиха да правят парламентарна комисия за Нотариуса (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ и БСП ще подкрепят идеята за създаване на комисия, която да се занимае с убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, както и с разкритията на съдия Владислава Цариградска, че зад него стои не един човек, а структури с висши магистрати.

Призив за такава комисия отправи вчера Антикорупционния фонд. По-рано днес и санкционирания по "Магнитски" депутат от ДПС Делян Пеевски също поиска такава комисия, ПП-ДБ се включиха с искане изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в Народното събрание.

ГЕРБ са притеснени

Това съобщи пред медии заместник-председателят на ПГ ГЕРБ-СДС и председател на парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията Рая Назарян.

"Изключително притеснителни са данните, които в последните дни излязоха в публичното пространство за оказване на натиск върху магистрати, за наличие на частен клуб на магистрати, както и за продължаваща дейност за имотни измами, от които са пострадали множество български граждани", заяви председателят на комисията по противодействие на корупция Рая Назарян. Още: И Сарафов се зае с убийството на Нотариуса: Ето какво има в прокуратурата за него

По думите ѝ ГЕРБ като отговорна партия "ще продължи да е двигател на съдебната система, за да бъдат преустановени за в бъдеще подобни групи и схеми за нарушаване на обществения интерес".

Тя добави, че всички компетентни органи, които имат информация и имат разследващи функции следва да бъдат извикани и изслушвани в Народното събрание, за да дадат информация, която ще отговори на въпросите на обществото, но в същото време няма да попречи на разследването. 

"Не е това решението", но БСП го подкрепя

"Подкрепяме всички парламентарни механизми за изясняване на истината - парламентарна комисия и изслушване на г-н Сарафов. Но едва ли това е решението. Това казва от своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова в позиция, разпространена от пресцентъра на партията

"Години наред е имало информация за дейността на престъпната група на Нотариуса и никой не е взел мерки", добавя тя. Още: МВР проверява имал ли е Нотариуса частен клуб за магистрати

"Съдебната реформа на сглобката уж трябваше да доведе до бърз и справедлив процес. Всъщност тя само препра Борисов и Кирил Петков, като прекрати делата „Барселонагейт“, „Чекмеджегейт“, двойното гражданство. Цинизъм е авторите на такава съдебна реформа днес да призовават за обективно разследване и справедливост", заявява още соцлидерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика