ГЕРБ и ПФ разговаряха по ултиматумите, нямало оттегляне на подкрепата

4721
ГЕРБ и ПФ разговаряха по ултиматумите, нямало оттегляне на подкрепата
Снимка: БГНЕС

Темата за сваляне доверието от формираното парламентарно мнозинство не беше дискутирана. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов за срещата с Патриотичния фронт, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Не възприемам декларацията на Патриотичния фронт като ултиматум, допълни Цветанов.

Патриотичният фронт предлага Григорий Вазов за управител на БНБ

ПГ на Патриотичния фронт предлага Григорий Вазов за управител на Българска народна банка, предаде „Фокус”. Това беше обяве...

„Всеки има своите виждания и изискванията, трябва да намерим общ език”, добави той.

Цветанов увери, че полагат максимални усилия част от нещата да бъдат изпълнени до 1 юли. Цветанов уточни, че в разговорите винаги може да има нарушаване на комуникацията. „Точно затова правим тези разговори – да я подобрим и да бъдем истински и коректни партньори”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

По думите му не е дискутирана темата какво ще стане след 1 юли. „Смятам, че съм бил максимално искрен и коректен за даване на отговор на зададените въпроси и смятам, че трябва да си говорим повече”, поясни той и допълни, че разговорът е бил много конструктивен.

Като тема, която не е била коментирана, Цветанов посочи съгласието за избор на гуверньор на Българска народна банка и предложението на ПФ.

Той поясни, че част от нещата се изпълняват, давайки пример за исканията в сферата на земеделието и Гърмен. „Няма неизпълними искания, някои се припокриват. Те имат предложение за задължително гласуване при положение, че говорим за референдум, тази точка пада от дневния ред за обсъждане. Теми, свързани с МВР относно битката с битовата престъпност, можем да начертаем определени срокове”, каза още Цветан Цветанов.

Симеонов връчи ултиматума на патриотите на Барисов

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов връчи официално ултиматума от 7 точки на премиера Бойко Борисов по време на блиц ...

За Гърмен той посочи, че има стартирани процедури – през 2012 година има 124 акта за събаряне на незаконни постройки, през 2013 година – 12-ти месец тази заповед е отменена от правителството на Пламен Орешарски, а сега 2015 година всички се възобновява. „Има законови изисквания, за да може действително да се пристъпи към премахване на тези незаконни постройки”, увери той.

За енергетиката и увеличаването на тока Цветанов поясни, че то ще бъде с 1% и припомни, че задължението в сектора е 1.7 млрд. лева, като 2 млрд. и 300 млн. са само от „Цанков камък” и „Белене”. „Сами разбирате, че не може изведнъж да се оправи енергийният сектор, но предприетите действия с промяната на Закона за енергетиката, дадохме възможност действително да ограничим разходната част и това, което би могло да увеличи дефицита. Важно е да се знае, че за първи път за първото тримесечие имаме 25 млн. плюс в НЕК, докато за миналата година 94 млн. са били загубите”, обясни Цветан Цветанов.

Той даде за пример и предоговарянето с американските централи и за предстоящите 10 години около 1 млрд. лв ще бъдат спестени, което означава, че за година ще бъдат по 100 млн.

„По възпиращото съоръжение по границата има поет ангажимент от Бъчварова да бъдат възстановени проблемите зони и искането за започване на ново възпиращо съоръжение, което още не е започнато”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Коментирахме за Изборния кодекс предложението за завишаване наказанията за тези, които участват в купуване на гласове”, поясни той.

Каракачанов отново заплаши ПФ да оттегли подкрепата си за властта

Ако няма промени, можем да се оттеглим от кабинета. Причината е, че 7 месеца нищо от програмата ни не се движи. Това обяви съпредседате...

„Отговорени сме за всякакъв диалог. Смятаме, че го постигаме”, подчерта Цветанов.

Той припомни, че в декларацията са били поставени седем въпроса, а от ГЕРБ са се постарали в рамките на седмица да дадат отговори. „Дискутирахме по всяка една от темите какво е направено и какво предстои”, каза още Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика