ГЕРБ и ПФ в позитивен диалог, обсъждат активната регистрация

9068
ГЕРБ и ПФ в позитивен диалог, обсъждат активната регистрация
Снимка: БГНЕС

Въпросът с активната регистрация ще бъде обсъден във вторник с ПФ. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

Цветанов благодари на колегите си от ПФ за диалога и уточни, че поставените въпроси и дадените отговори са влезли в повече детайли относно нещата, които те са поставили като въпроси. „Имам предвид, че с нас се говореше конкретно за възпиращото съоръжение, за интегрираната система, която по европейски проект ще се въведе в експлоатация през юли – 100 км от границата. Вчерашната среща, която беше проведена с МРРБ и ръководителя на ДНСК бяха изчистени някои от въпросите”, заяви той.

ГЕРБ и ПФ разговаряха по ултиматумите, нямало оттегляне на подкрепата

Темата за сваляне доверието от формираното парламентарно мнозинство не беше дискутирана. Това коментира пред журналисти в парламента пр...

Цветанов отново подчерта, че не възприема разговора, който водят с Патриотичния фронт, като ултиматум или като условие за подкрепа на правителството. „Всяка една политическа формация и парламентарна група има свои изисквания към управлението и трябва да отговори на тях. Смятам, че това е конструктивна и работна среща”, каза още Цветан Цветанов.

Мога да заявя отговорно, че виждаме сериозно желание от страна на партньорите от ГЕРБ за решаване на седемте тежки проблема, които трябва да бъдат решени, заяви от своя страна председателят на парламентарната група на Патриотичният фронт Валери Симеонов след срещата с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова. „Ще изчакаме до 30 юни. Виждаме много сериозно ангажиране както от г-н Цветанов, така и от министрите”, добави той.

Красимир Каракачанов пък обясни, че след срещата с Бъчварова продължава да се работи. „След или около 25 юни ще има поредна среща, на която конкретни неща ще бъдат обсъдени. Както знаете, нашата идея специално за организираната престъпност беше до края на месеца да има ясна концепция за борбабта с организираната престъпност, а не само документи, тъй като през последните години имаше много красиви пожелание, но не и реални действия”, уточни Каракачанов.

Той припомни, че са обсъдили и темата за изграждане на оградата по българо-турската граница.

Патриотичният фронт предлага Григорий Вазов за управител на БНБ

ПГ на Патриотичния фронт предлага Григорий Вазов за управител на Българска народна банка, предаде „Фокус”. Това беше обяве...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика