X
 
 

ГЕРБ и СДС отиват заедно на европейските избори

2043 2
ГЕРБ и СДС отиват заедно на европейските избори
Снимка: iStock/Guliver
ГЕРБ и СДС ще се явят в коалиция на предстоящите европейски избори през май, съобщи "Дневник".

За това се разбраха лидерите на двете партии при преговори, проведени в централата на ГЕРБ тази сутрин. СДС ще получи две места в листата, като на избираемо място ще бъде Владимир Кисьов.

Бойко Борисов напомни, че Кисьов е първият преговарящ за присъединяването на България към ЕС. Другата седмица в четвъртък ще бъдат приключени всички останали въпроси като този как ще бъде изписана коалицията и какво ще има на плакатите. "Мога само да ви окуража, имам прекалено много работа, за да се занимавам с партийни дела", обяви Борисов, прехвърляйки работата към заместника си в партията Цветан Цветанов. "Разчитаме на твоята мъдрост", обърна се към Кисьов.

Официално: Евроизборите ще бъдат на 26 май

Президентът Румен Радев насрочи за 26 май 2019 г. изборите за членове на Европейския парламент от Република България, съобщават от прес...

Лидерът на СДС Румен Христови и Владимир Кисьов казаха след срещата, че не трябва да има разпиляване на гласове от партиите, членове на Европейската народна партия.

Позицията на "Демократична България"

От политическата формация изпратиха позиция до медиите, в която казват, че избирайки ГЕРБ, СДС е обезсмислила партньорството с "Демократична България".

"Надяваме се, че все някога автентичните носители на емблемата СДС ще се върнат към своите корени и ще можем да продължим общата работа, за да имаме силно европейско и демократично отечество", казват демократите и посочват, че техни опоненти ще бъдат всички "носители на настоящия корупционен и авторитарен модел в лицето на днешните управляващи и така наречената парламентарна опозиция".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги 2 Георги преди 10 месеца Профил на трол?
    ГЕРБ са партията на сделките в България.Победа и политически комфорт на всяка цена,това им е мотото.Макар че изглеждат нелепи на моменти,ясно е че могат да правят сделки с дявола.
  • Анонимен 1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
    Ето ги лъснаха! Твърдото доказателство за запазената търговска марка "СДС"! СДС отдавна се изпразни от съдържание и сега пролича че всички в него са комунисти, щом си нарушиха основния принцип и се съюзиха с комунистите от ГЕРБ! Едно време отказваха коалиция с комунистите от БСП. Но... това беше едно време.