ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок

14571
ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ не приема като условие позицията на Реформаторския блок да не участват в правителство на малцинството, каза в кулоарите на парламента Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ.

Тя заяви, че коалиционното споразумение тепърва ще се изработва след връчването на мандата и разпределението на министерските постове няма как да стане до края на тази седмица.

Сидеров: 4 партии ще направят правителство

Четири коалиции ще влязат в новото правителство. Кабинетът ще бъде съставен с цената на много компромиси и безпринципни договаряния. ...

"Аз не го възприемам като условие. Аз го възприемам като една от възможностите, които ще обсъдим. Коалиционното споразумение, което трябва да включва принципи, основни цели, както казахме по време на разговорите, след това самата управленска програма изисква технологично време около месец. То ще бъде написано така, че всяка една от партиите, които го одобрява, да може да го подпише", коментира Бъчварова, цитирана от КРОСС.

От думите й стана ясно, че към този момент не е ясно дали от Патриотичния фронт ще променят позицията си за участие в бъдещата коалиция, но подчерта, че ГЕРБ имат много общи неща с тях.

На влизане в Народното събрание съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев потвърди, че се подготвя обща среща между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

"Доколкото ми е известно, са направи кратки разговори за възможността да има тройна среща. Надявам се Реформаторският блок наистина да може е този, който може да организира мнозинство в този парламент", каза Кънев.

Плевнелиев започва консултациите в петък

Президентът Росен Плевнелиев започва в петък - 31 октомври, консултации с парламентарно представените партии и коалиции, съобщи прессе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика