ГЕРБ: Няма лобизъм, ще подкрепим ветото на президента

6886
ГЕРБ: Няма лобизъм, ще подкрепим ветото на президента
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ГЕРБ е взело решение да подкрепи ветото на президента Румен Радев върху поправките в Закона за приватизацията. Това съобщи Цветан Цветанов на брифинг в парламента.

Промените, изготвени по поръчка на Бойко Борисов, няма да бъдат обсъждани, а разпоредбите, добили известност като "поправката Домусчиев", ще бъдат отменени, се разбра от думите на Цветанов.

Тридневен протест се готви заради промените за приватизационните договори

Тридневен протест на повече от пълен работен ден срещу промените в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол започва от 2...

По думите му ГЕРБ се води единствено от обществения интерес. Той разказа за среща при премиера Бойко Борисов вчера, на която е било взето решение да се променят текстовете от закона, заради които има "спекулации, че са лобистки".

Припомняме, че по-рано днес (24 юли) резидентът Румен Радев наложи вето върху двата лобистки текста от преходните разпоредби на закона за приватизацията, вкарани извънредно и скоростно гласувани в рамките на една седмица в парламента преди няколко дни.

Половин час след като държавният глава обяви, че връща закона, пресцентърът на парламентарната група на ГЕРБ разпространи кратко съобщение, че лидерът на партията Бойко Борисов е "разпоредил" на депутатите от групата да бъде изработена и внесена нова поправка в приватизационния закон.   

"Във връзка със спекулациите и тиражирането в публичното пространство, че има лобистки текстове, които обслужват определени икономически кръгове или бизнес лица, мога да кажа категорично, че ГЕРБ никога и по никакъв повод не е обсъждал и приемал подобни текстове", категоричен беше Цветанов на брифинга в Народното събрание.

Цветанов за държавния подарък за милиони към Кирил Домусчиев: Нямаше дебат

Всичко, което е свързано с коалиционното ни споразумение, нямаме различия. В последните няколко месеца от "Обединени патриоти" има зако...

По думите му стана ясно, че председателят на правната комисия в НС Данаил Кирилов ще изработи текстове, с които се отменят всички законодателни предложения, обсъждани досега и приети в пленарна зала.

Спорните промени, които предизвикаха публичен скандал през последната седмица, бяха гласувани окончателно на 18 юли, след като бяха внесени непрозрачно и по сложна схема. С тях се опрощават неустойките за неизпълнени задължения по приватизационни договори, ако са минали пет години от сключването им. Изрично е записано, че амнистията важи и за заварени приватизационни договори, ако в първите пет години след приватизацията нямат непогасени плащания за неустойки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика