ГЕРБ отговори на Радев - ниското доверие в НС било заради нападките му

2738
ГЕРБ отговори на Радев - ниското доверие в НС било заради нападките му
Снимка: БГНЕС

Управляващото мнозинство, в лицето на ГЕРБ, не закъсня с отговора си към президента Румен Радев, който по-рано днес (24 януари) заяви в своя отчет, че парламентарната република атрофира.

Само няколко часа по-късно председателят на Народното събрание Цвета Караянчев даде кратък брифинг в парламента. На него тя заяви, че "катастрофичното говорене изглежда е предпочитан от държания ни глава похват".

Карадайъ: Оценяваме положително първата година от мандата на президента

Ние от ДПС оценяваме положително първата година от мандата на президента. Той имаше и успешни опити да бъде коректив и на законодателна...

"Прав сте, г-н Радев, че доверието в Народното събрание е критично ниско и този притеснителен факт се дължи на много фактори, но в голяма степен се дължи и на грубите нападки на държавния глава, който трябва да обединява нацията, а не да раздава обидни квалификации", каза още Караянчева.

По думите ѝ критичния период от развитието на България, за който говори Радев, не съществува. "Естествено, мрачната картина веднага беше подсилена от обвинения към Брюксел - в безразличие и липса на разбиране и съдействие", коментира Цвета Караянчева.

По нейни думи в отчета на Радев е имало "тънко прикрит израз на раздразнение заради силната европейска подкрепа за правителството". "По-добре да го беше казал направо", добави тя.

"Че парламентарната република атрофира, в какъв смисъл, г-н президент", запита Караянчева и продължи с въпросите: "Защото мнозинството защитава правителството ли?". Всяка парламентарна група гласува спрямо своята предизборна програма, заяви председателят на НС.

Не е сега моментът да ратифицираме Истанбулската конвенция, смята Радев

Не е моментът да ратифицираме Истанбулската конвенция. Има много по-важни теми - корупция, престъпност и демографска катастрофа. Ние из...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика