ГЕРБ саботира Закона за Черноморието, каза Манолова

11691
ГЕРБ саботира Закона за Черноморието, каза Манолова
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ продължава деструктивното си поведение - да пречи по всякакъв начин и да саботира работата на парламента. Днес трябва да се приемат изключително важни закони, като например Закона за Черноморското крайбрежие, очакван от жителите на този регион и от всички български граждани. Това заяви зам.-председателят на парламента Мая Манолова, предаде БГНЕС. Така тя коментира днешното провалено заседание на НС поради липса на кворум.

"Този закон въвежда режим, като да направи невъзможно безобразието, което се е случвало в предишни мандати по отношение опазването на природата по Черноморското крайбрежие", обясни Манолова.

Според нея ръководството на ГЕРБ в лицето на Бойко Борисов и бившия регионален министър Лиляна Павлова трябва да обяснят на хората от черноморските общини защо не желаят да бъде приет този закон. "Това е откровен саботаж на много важен за хората и природата закон", категорична бе Манолова.

Тя потвърди, че със сигурност днешното провалено заседание ще доведе до извънредни такива, тъй като дневният ред е интензивен и се приемат закони, които са дългоочаквани от българските граждани, бизнес и земеделски производители.

"Предстои гласуване на Закона за подпомагане на земеделските производители, както и на Закона за обществените поръчки - това са много важни нормативни актове, които се очакват от месеци", посочи Мая Манолова.

"Това влизане и излизане е унизително за хората, които имат достойнство и самочувствие от ГЕРБ. Не зная защо се поддават на тази команди - "влезте, излезте", това е обидно", обяви Манолова.

На въпрос дали е разговаряла с ПГ на Атака зам.-председателят на парламента отвърна, че на този етап няма представа каква е причината за тяхното отсъствие, но всеки народен представител има ангажимент да бъде в Народното събрание в дните на редовни пленарни заседания.

И Мая Манолова купува акции на ЦСКА

Утре (10.04), в 11:15 часа заместник-председателят на парламента Мая Манолова ще закупи акции заедно с още група депутати. Събитието, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика