ГЕРБ се разграничи от Антон Тодоров. Нова TV: Поведението му е недопустимо

7503
ГЕРБ се разграничи от Антон Тодоров. Нова TV: Поведението му е недопустимо
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ГЕРБ излезе с позиция, в която се разграничава от поведението и тезите на депутата Антон Тодоров в участието му в "Здравей, България" в Нова ТВ.

"ГЕРБ винаги е защитавала свободата на медиите. Смятаме, че свободната журналистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма лоши и неудобни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово лично мнение", се казва в съобщение от партията.

Управляващи заплашват открито Виктор Николаев (ВИДЕО)

Двама представители на управляващата коалиция между ГЕРБ и "Обединени патриоти" си позволиха открито да оказват натиск върху водещия на...

Това е първата реакция на ГЕРБ след интервюто на Антон Тодоров в сутрешния блок на Нова ТВ, в което депутатът правеше намеци за "празния стол" на Анна Цолова и репликираше водещия Виктор Николаев, че "за такъв въпрос би уволнявал, ако беше шеф на Нова".

В официална позиция на телевизията, изказана по време на обедните новини, се казва, че медията приема отправянето на заплахи като недопустимо.

"Ръководството на Нова телевизия застава зад Виктор Николаев и останалите журналисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на актуалните теми", се казва още в позицията.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика