X
 
 

Горанов за апартамента: По моя преценка нямам конфликт на интереси

5092 7
photo of Горанов за апартамента: По моя преценка нямам конфликт на интереси
Снимка: БГНЕС
„Моята преценка е, че нямам“. Така министърът на финансите Владислав Горанов отговори на въпроса има ли конфликт на интереси, използвайки апартамент в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен, предаде БГНЕС.

Припомняме, че по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров Върховна касационна прокуратура започна днес извършване на проверка по случая, а от Горанов бяха снети писмени обяснения.

БСП иска проверки на имоти на фигури от ГЕРБ заради сайт с фалшиви новини

БСП внася искане до Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да провери апарт...

Още в петък финансовият министър поясни, че живее в апартамент, предоставен му от неговия кръстник. „Никога фирми, свързани с вече публично известния Иван Сариев, не са получавали обществени поръчки и субсидии“, категоричен бе днес Горанов, опровергавайки някои медийни публикации.

Финансист номер едно дойде на днешното заседание в парламента, за да вземе участие в дебатите по второ четене на държавния бюджет за 2019 г. Той коментира и изразената готовност от страна на майките на деца с увреждания отново да излязат на протест, защото според тях социалните закони ще бъдат приети без необходимите средства.

Не искам да има конфронтация по тази тема. Всичко, което поехме като ангажимент според нашите разбирания и оценки, които се свеждат до 150 млн. лв. повече за хора с увреждания, са изпълнени. Не съм участвал пряко в дебата в социалната комисия. Разбирам, че окончателните текстове, които са одобрили депутатите, по някакъв начин не одобряват омбудсмана и част от майките на деца с увреждания. Тепърва анализираме откъде идва неразбирането, защото всички разговори, които съм имал с омбудсмана по повод на Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ, се свеждаха до това, че 2019 г., освен 150-те млн. лв., обещани от премиера, няма да се налагат допълни разходи. Ако се направят различни допускания, Законът за личната помощ може да струва и милиард. Обществото някога може да стигне и до тази сметка. Инструктирах моите експерти в работната група да се опитаме да направим така законодателството, че средствата в бюджета за 2019 г. да стигнат“, уточни финансовият министър.

Горанов поясни, че средствата за лична помощ са прехвърлени от бюджета на Социалното министерство в централния бюджет, защото все още се очакват окончателните законодателни решения за технологията на предоставянето ѝ.

ВКП започна проверка на жилището на Горанов по разпореждане на Цацаров

Върховна касационна прокуратура започна извършване на проверка за жилището, в което живее финансовият министър Владислав Горанов. Дейст...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Проста схема - олигарси?! + политическа власт(и двете паразитиращи) + слугинаж на чужди държави(знае се на коя) = разсипване на държавата. На ти народе ДЕМOKРАЦИЯ! Как беше - "Кой не скача е червен..." Май паничката се обръща - Който скача(ше) е КРЕТЕН!
 • Анонимен 6 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Горанов, боклук си, по моя преценка!
 • Анонимен 5 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКВО Е "КРЪСТНИК"! ПОРЕДНИЯ СПОНСОР НА МАФИЯТА "ГЕРБ" срещу какво остава да се види.
 • Анонимен 4 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Обикновено МУТРИТЕ дават на държанките си апартаменти за да ходят да ги шибат там на спокойствие. Да не излезе такъв случая с тоя ГЕРПедерас ;) Може и пИдал бОКО да са канили за тройка с гарнитура ;)
 • Казанова до Владиславчооо.... 3 Казанова до Владиславчооо.... преди 8 месеца Профил на трол?
  И аз по моя преценка не съм ТИ ГО НАБУТАЛ ,а ма ОНАЯ ми работа още шава в насрания ти задник!!!
 • Казанова до Владиславчооо.... 2 Казанова до Владиславчооо.... преди 8 месеца Профил на трол?
  И аз по моя преценка не съм ТИ ГО НАБУТАЛ ,а ма ОНАЯ ми работа още шава в насрания ти задник!!!
 • Казанова до Владиславчооо.... 1 Казанова до Владиславчооо.... преди 8 месеца Профил на трол?
  И аз по моя преценка не съм ТИ ГО НАБУТАЛ ,а ма ОНАЯ ми работа още шава в насрания ти задник!!!