Гражданско сдружение „ДЕН” подкрепя изпращането на военна помощ за Украйна

3179
Гражданско сдружение „ДЕН” подкрепя изпращането на военна помощ за Украйна
Снимка: ПЦ на ДЕН

Ние, от Гражданско сдружение „Достойнството на един народ”, категорично осъждаме агресивните военни действия на Русия срещу свободна и независима Украйна. В тези драматични дни, България продължава да се откроява сред съюзниците си от Европейския съюз и НАТО със своята нерешителна и двусмислена политика. България трябва да подкрепи отбранителните действия на Украйна чрез предоставянето на адекватно въоръжение и оборудване, което отговаря на капацитета и възможностите на българския военно-промишлен комплекс и няма да наруши отбранителната способност и ресурси на Българската армия.

Това посочват от движението в своя позиция, изпратена до медиите.

Найден Зеленогорски, ДЕН: Предлагаме областните управители да се избират пряко от хората (ВИДЕО)

С радост мога да кажа, че ние задълбочихве нашите предложения по отношение на финансовата децентрализация на общините и по отношение на...

Ето какво гласи още тя:

Твърдението на някои политически сили, че по този начин страната ни ще бъде въвлечена във война е незащитима теза. Нито една от 28-те държави членки на НАТО, заедно с неутралните Швеция и Финландия, които предоставиха военна помощ на борещия се срещу руската агресия украински народ, не са въвлечени във война.

Това е война на един диктаторски режим против Украйна, но и против демокрацията, против нашата цивилизация. Запазвайки неутралитет, ние излизаме от света на демокрацията и мира, и влизаме в света на диктатурата и войната, на агресията и терора.

Гражданско сдружение „ДЕН”, изцяло подкрепя предложението на „Демократична България” за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна. Ние вярваме, че по този начин България ще потвърди избора на българския народ и държава да бъдем част от свободното общество и евроатлантическо семейство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com