Гражданско сдружение издига Маргарита Попова за кандидат-президент (ВИДЕО)

1736

Гражданско сдружение „Асоциация на данъкоплатците в България", издига вицепрезидента Маргарита Попова за кандидат за президент на страната.

Според сдружението Попова е достойна кандидатура, доказала се интегрална личност, дистанцирана от партийните стереотипи, личност, която реално олицетворява единството на нацията.

Подписката е открита за присъединяване от исконни граждански сдружения, правозащитни и професионални организации, които не получават пряко или косвено финансиране от правителства и правителствени агенции, от сивата икономика, от частни фондации у нас и в чужбина, посочва в нарочна декларация до медиите председателят на УС на организацията д-р Радко Ханджиев, предаде КРОСС.

Открита е за присъединяване и от утвърдени граждански личности - академици, преподаватели, общественици, писатели, публицисти, дейци на науката и изкуствата, стопански деятели, военнослужащи, резервисти; както и от всички, които милеят за възраждане на нашето отечество България - независимо от политическите им симпатии, образование, имуществено положение, социален статус, етническа принадлежност, религия и т.н.

Ето и пълния текст на декларацията:

МАРГАРИТА ПОПОВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ!

България отново е на кръстопът.

Народе????

Кого ще изберем за президент?

Когото партиите посочат?

Или който ние, гражданите-данъкоплатци, посочим и изберем?

От началото на прословутия български преход се издигат партийни кандидатури. Това разделя обществото. Не само защото са партийни (самото понятие "партия"идва от латинското pars и означава "част от цялото"). Но и защото конкуриращите се партии се ожесточават; на преден план излизат компроматите, не реалните достойнства на кандидатите; авторитетни публични личности се омаскаряват.

Доскоро партиите използваха нас, гражданите-данъкоплатци, като машина за гласуване. Но неотдавна се случи чудото: на последните избори 51% от гражданите отказаха да участват, мнозинството отказа да даде гласа си на партиите. Последва 100-хилядно спонтанно непартийно шествие на Шипка в деня на Националния празник. Налице са и други признаци за пробуждане на гражданско съзнание, готовност за единни действия, осъзнаване, че гражданите-данъкоплатци представляваме "цялото цяло", народът, Върховният суверен на Република България.

Защо тогава ние, а не партиите, да не можем да издигнем и изберем достойна кандидатура на президентските избори? Доказала се интегрална личност, дистанцирана от партийните стереотипи.

Личност, която реално да олицетворява единството на нацията; която да събира и обединява в името на нацията.

Личност, която да съдейства за реализиране на основните начала на правото и справедливостта; за възстановяване конституционно гарантираните права на гражданите; равенството на всички пред закона; защитата на семейството, майчинството и децата.

Личност, която да спре упадъка на националното правосъзнание; да създаде условия за ефективно функциониране на държавната власт в интерес на гражданите и обществото; решително да съдейства за предотвратяване на монополизма; така, както е регламентирано в Конституцията.

Личност, която да насочи българското общество към идеала, записан в преамбюла - осъществяване на демократична, правова и социална държава!

Считаме, че вицепрезидентът Маргарита Попова е такава личност: интелектуалец с доказани професионални, делови и морални качества; отзивчива към социалните проблеми на гражданите и обществото; вещ правник с 20-годишен стаж в съдебната система; с безспорен опит и реализация като преподавател и администратор; в кабинета тя се изяви като експерт, не като партиен активист.

Считаме, че Маргарита Попова има утвърден авторитет пред международната общност; в състояние е да отстоява националните интереси; да насочва външната политика на страната в съответствие с принципите и нормите на международното право.

Дали е съгласна?

Не сме я питали. Но ако съберем достатъчно критична маса от исконни граждански, правозащитни и професионални сдружения, от авторитетни граждански личности, тя едва ли би отклонила - а и не би имала моралното право да отхвърли - общогражданската подкрепа, всенародната номинация.

С настоящия призив откриваме подписка ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НА ИНИЦИАТИВЕН ГРАЖДАНСКИ КОМИТЕТ, който да подкрепи кандидатурата на МАРГАРИТА ПОПОВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ на изборите през 2016 г.

Парламентът избира дата за президентските избори

Три предложения за датата на президентския вот ще разгледат депутатите. Това става ясно от проектопрограмата на Народното събрание за с...

Открита е за присъединяване от исконни граждански сдружения, правозащитни и професионални организации, които не получават пряко или косвено финансиранеот правителства и правителствени агенции, от сивата икономика, от частни фондации у нас и в чужбина.

Открита е за присъединяване и от утвърдени граждански личности - академици, преподаватели, общественици, писатели, публицисти, дейци на науката и изкуствата, стопански деятели, военнослужащи, резервисти; както и от всички, които милеят за възраждане на нашето отечество България - независимо от политическите им симпатии, образование, имуществено положение, социаленстатус, етническа принадлежност, религия и т.н.

МАРГАРИТА ПОПОВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ!

ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

ВИЖТЕ ВИДЕО

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика