Хартиените и интернет декларации на Пеевски изглеждат едни и същи

18939
Хартиените и интернет декларации на Пеевски изглеждат едни и същи
Снимка: БГНЕС

Писмените декларации за имотното състояние на депутата от ДПС Делян Пеевски са идентични с тези, които са качени на сайта на Сметната палата.

Става дума за декларациите във формат Excel, които задълженото лице изтегля от сайта на Сметната палата и попълва на компютър. Декларациите се отпечатват, подписват се собственоръчно и се изпращат в Сметната палата. В получените документи на всеки лист от декларацията личи подпис, приличащ на подписа на Делян Пеевски, пише „Биволъ”.

Дончева: Цветан Василев да си спомни какво са правели нацистите с еврейските банкери

Цветан Василев е трябвало да си спомни по-рано какво нацистите са правели с еврейските банкери – взимали са им парите и са ги уни...

По Закона за достъп до обществената информация (ЗДОИ) „Биволъ” е сверил данните от декларацията на хартия на Пеевски с публикуваните в сайта на Сметната палата. Оказва се, че има пълно съответствие между попълненото на хартия с подписа на Пеевски и публикуваното в Интернет.

Преди няколко дни лидерът на Движение 21 и бивш депутат от БСП Татяна Дончева коментира в ефира на Bulgaria on Air, че бавенето с избора на нов състав на Сметната палата е заради Пеевски. Дончева каза, че Пеевски искал да пробута една служителка, която години наред е вкарвала информационния масив в интернет, включително и неговите декларации не със съдържанието, с което те са реално подадени. Потърсена за коментар Дончева каза да се видят данните от времето, когато Пеевски беше зам.-министър на бедствията и авариите в правителството на Сергей Станишев и когато беше следовател.

През 2010 година народният представител Делян Пеевски е декларирал доходите получени през 2009 година: 33 000 лв. от заплата и 21 122 лв. доходи "от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество".

През 2011 година Пеевски е декларирал 44 579 лв. от заплата.

Вежди Рашидов: Отново предстои на улицата да има кръв

"Откакто Доган е във властта, той държи държавата. Той е собственик на държавата, Пеевски е изпълнителят на държавата, а Василев е банк...

През 2012 година - 61 635 лв. от заплата и спестявания от предходни години.

През 2013 г Пеевски подава три декларации - текуща за 2012 г., за напускане на 41 НС през 2013 и за встъпване в длъжност като депутат от новото 42 Народно събрание. Спестяванията му са в размер на 17 056 лева.

При излизането и влизането в Народнотo събрание депутатът декларира по закон цялото си недвижимо и движимо имущество. Това са два апартамента и къща с двор в София придобити през 2002, 2003 и 2004, лек автомобил Опел за 1000 лв. както и банков влог от 52 756 лв.

Сравнявайки тази декларация с встъпителната декларация на Пеевски като депутат през 2009 г. се установява, че той е забогатял с малко над 20 000 лв. и държи тези пари на на влог.

Борисов подскочи като ужилен на твърдението, че подал оставка след съвет на Пеевски

Вярно ли е дали Делян Пеевски е посъветвал Бойко Борисов да си подаде оставката като премиер? Според самия Борисов ередно Иво Инджев, к...

По закон Пеевски няма право да участва в търговски дружества, докато е на държавна длъжност. Факт е, че стандартът на живот на Пеевски обаче е доста висок - вчера, след като депутатът от ДПС излезе от следствието, вестник "Дневник" успя да заснеме какъв часовник носи и изглежда той далеч не е от евтините - може би повече, отколкото е спечелил за четири години с данъчни декларации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика