Христо Ангеличин: Ако прокуратурата е обективна, тя трябва да се включи и за времето на г-н Вигенин

1103
Христо Ангеличин: Ако прокуратурата е обективна, тя трябва да се включи и за времето на г-н Вигенин
Снимка: БГНЕС

Надявам се новото правителство първо да ревизира част от действията на досегашния кабинет. Направиха се учудващо много обществени поръчки. Трябва да има една яснота какво наследство оставя този кабинет, но всичко това трябва да бъде извадено допълнително наяве. Това заяви в интервю бившият министър на външните работи Кристиян Вигенин.

Относно повдигнатите обвинения срещу заместник-министъра на МВнР Христо Ангеличин, Вигенин обясни пред bTV, че е бил направен опит през посолствата да бъде облагодетелствена една конкретна фирма: "Има и други теми по отношение на самолетни билети, споразумение, което е ощетило бюджета на министерството, около въвеждането на визовата система и какво се случи с една фирма, която получи значителни средства, за да прави функционален анализ на министерството. Има и други неща, които ще трябва да се огледат. Разбирате ли колко е жалко, че ми се налага изобщо да коментирам такива теми, тези въпроси трябва да ги задавате към министър Митов."

Разследват ръководни длъжностни лица от МВнР, сключили споразумения за 700 хил. лв. за командировки

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство срещу ръководни длъжностни лица от Министерство на външните работи за прес...

От своя страна зам.-министър Христо Ангеличин заяви: "Не приемам нищо от това, което се каза. Много е лесно да се хвърлят непроверени думи, сякаш никога Вигенин не е бил министър. Същите телефонни централи са поръчвани тогава за същите суми. Абсолютно същите неща. Такъв тип поведение е било характерно още преди това. Не сме пионери в правенето на нещо. Има страшно много изисквания към тези телефонни централи, не може всеки да влиза вътре. Кръгът не е голям, търсили сме най-доброто, което може да предложи пазара."

Ангеличин обясни, че поръчаната система е различна от тази, на която се е спрял Вигенин. 12 посолства повече от две години непрекъснато пишат писма, че има сривове, допълни той.

"Това са 12 различни възложителя, всяко посолство е самостоятелен възложител. Вие вкъщи слагате ли си крушките от различни фирми? Това е най-евтиният начин", обясни още Ангеличин.

"Хубаво е, че в като се влиза в съда всичко това се доказва. Трябва да познавате в съвършенство работа на МВнР. Ако прокуратурата е обективна тя трябва да се включи по същия начин за времето на г-н Вигенин", каза още зам.-министърът.

Няма пострадали българи в Берлин, увериха отново от МВнР

За момента няма информация за пострадали или ранени български граждани при атентата в Берлин. Това съобщиха за „Фокус“ от п...

По думите му "Вигенин е една треторазрядна пощенска кутия, която разпространява доноси. Обаждат се накърнени компании, които бяха несменяеми с години. Това е жалко поведение. БСП да ми говорят за корупция е все едно муджахидини да говорят за права на човека. Това е европейски проект, започнат от Вигенин. Заварихме стартиран проект, който трябваше да се довърши. Мен ме направиха национална тема, сякаш забравиха хората с охраните, къщите с басейните."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика