Христо Иванов: Имаше голям отпор срещу промени във ВСС

2569
Христо Иванов: Имаше голям отпор срещу промени във ВСС
Снимка: БГНЕС

"Не съм имал съмнение, че ще бъда посочен за виновник (за критичния мониторингов доклад на ЕК), защото някой трябва да е виновен. Това обяви бившият министър на правосъдието Христо Иванов.

Припомняме, че той подаде оставка в край на миналата година, след като парламента прие промени в Конституцията, които бяха доста променени спрямо проекта внесен от Министерството на правосъдието. Според Иванов в доклада по-скоро има похвали към неговата работа.

Христо Иванов: Основният сюжет е как да се покрият записите по "Яневагейт"

Огнища на напрежение като това в Галиче показват, че хората имат много ниско доверие в органите на правосъдието. Това констатира бившия...

На въпрос защо се е забавил с внасянето на промените в закона за съдебната власт той обяви, че подготвените промени са се обезсмислили до голяма степен с отказа от някои промени в основния закон.

„Проблемът не е в това, че не е бил внесен навреме законопроекта. Докладът има съвсем друг фокус”, коментира бившият правосъден министър в студиото на "Лице в лице" по bTV. Според него от ЕК с „безпристрастен” тон ни казват, че борба с корупцията в България няма.

По думите ме през цялото време, докато е бил министър, е имало пропагандна кампания, за да се подмени темата за съдебната реформа, както и внушение, че не са нужни промени във Висшия съдебен съвет.

Според Христо Иванов, докато не се пребори корупцията по високите етажи на властта, включително и в съдебната система, управляващите няма да отговорят на очакванията на обществото.

Христо Иванов: Подготвят разпускане на ВСС

Изборът на Димитър Узунов е опит да се разпали скандал, в който да бъде въвлечен премиерът и ВСС "да се скрие" зад гърба му. Този ход м...

„Когато прочетох доклада за Румъния, изпитах срам. В техния доклад има искрен възторг”, коментира още той.

Бившият правосъден министър обяви още, че е лъжа твърдението, че е крил писмо за инвестиционни намерения за „Химко”. Той уточни, че в министерството на правосъдието е дошло писмо с оплакване от работата на синдика и по него е работено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика