Христо Петров за скандалите: Целта е хората да си кажат: “къде ще ходя да гласувам”

1525
Христо Петров за скандалите: Целта е хората да си кажат: “къде ще ходя да гласувам”
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Всеки има различни мотиви да се хване с политика. Аз винаги съм имал комплекс, че съм направил много малко за тази страна, а съм взел прекалено много. Това каза пред БТВ депутатът от ПП Христо Петров, известен в музикалните среди като Ицо Хазарта.

Запитан как приема решението на министъра на транспорта Георги Гвоздейков да остане и в служебното правителство, отвърна: Интересното с Жоро е, че той е един от близките ми хора в ПП. Ние имахме много дълъг разговор преди той да вземе това решение. Според мен то не е правилно и много ще се радвам да не съм прав.

Още: Христо Петров: Меморандумът не е ултиматум, а начало на разговор

"Неговата теза е, че има да се свърши една работа която е за българските граждани. Според мен той няма да бъде оставен да я свърши, защото хората, които ще я ръководят са тези, които съсипаха борбата му за медицинските хеликоптери", каза Петров. Той допусна, че Гвоздейков може да бъде натиснат да се сключат анекси по определени договори. Ще го поставят в положение или да загуби всичко, или да си затвори очите, както са правили колеги от други партии. Надявам се да не съм прав и той да постигне този успех, допълни Петров.

За евроизборите

Въпросът не е как се чувствам, а какво съм свършил. За това кратко време, в което просъществува правителството и парламентът, който ще приключи след два месеца, свърших нещата, които исках - разкриването на тайната за осиновяването, парите за децата и др., отчете той. Аз познавам Росен Желязков повече от 20 г., не по музикантска линия. Той е изключително интелигентен човек. Имах разговор с него преди време, бяхме в една друга телевизия. Казах му, че не ме притесняват толкова мутренските, отвратителни неща по върховете на политиката, притесняват ме интелигентните хора, които ги поддържат. А той ми отвърна - "когато твърде дълго време се бориш с едно нещо, ти се превръщаш в него, казвам ти го от личен опит", разказа той.

Аз съм приел избора да бъда част от ПП и всичко, което виждам през тези две години и половина, на цялата щета, която нося, съм много горд от това. За мен може да се кажат три неща - този човек е крадец, този човек е глупав и го използват, и третият е, че този човек постъпва правилно. За хората, които вярват в последното, съм се хванал да правя това, подчерта той. На въпросът дали ще е в евродепутатската листа на ПП, пък отговори така: Най-вероятно да и това ще зависи от това дали ще свърша една конкретна програма, която искам да изпълня, свързана с децата.

"Най-лесно ще е да направя песни против Кирил и Асен"

Най-лесно ще е днес да направя песен против Кирил, а утре - против Асен, но няма никакъв смисъл в това, заяви още пред bTV депутатът Христо Петров. Той уточни, че през януари не е гласувал за кандидатурата на Десислава Атанасова като конституционен съдия, защото не е бил в България, а не за друго.

Още: Ицо Хазарта обяви, че се притеснява за психичното здраве на Борисов

"Истината е, че бих подкрепил този избор, просто защото такава беше уговорката. Като музикант мога много да кажа за г-жа Атанасова, но искам да питам тези, които най-много я критикуваха - могат ли без помощта на Google да кажат кой е в Конституционния съд? Те знаеха много добре, че тя не трябва да е там, но ако ги питаш кой е там - нямаше да могат да отговорят", каза Хазарта.

За снимките

По повод скандала с циркулиращите снимки с главния секретар на МВР Живко Коцев заедно с предполагаемите контрабандисти Николай и Стефан Димитров депутатът каза: "Ако тези хора са престъпници - вкарвайте ги в затвора. Това не се случва. А не след изборите всичко да бъде заметено", призова Ицо Хазарта. 

Още: Христо Петров: Темата за осиновяването е много важна за огромен брой хора

"Десет години и повече сме гледали този филм. Гледахме го с Нексо, с Бобокови. Нормалният човек си казва, че всички са един дол дренки, “къде ще ходя да гласувам”. Това е целта на тези акции. Надявам се хората да си направят изводите", категоричен бе той. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ отменя всички предизборни събития в петък

Слави Трифонов: Петков обеща да не ползва НСО и да ходи пеша

Кирил Петков след катастрофата: С лост отворихме вратите на другата кола, за да стигнем до хората

Първан Симеонов: България потъва в обезценяване, страх ме е за демокрацията

Кирил Петков катастрофира

Регионалната министърка раздаде над 120 милиона лева с общо 57 споразумения с общините

"Легитимацията Пеевски не може да бъде европейска ценност": НПО-та с писмо до европосланици

Ето колко станаха заплатите на Румен Радев, Димитър Главчев и депутатите (СНИМКИ)

Отпуснаха държавните парични награди за велики български музиканти

Кандидат-депутати в спор за данъците, доходите и бъдещето на България

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика