И Цветан Василев с още подробности как Борисов и Пеевски го рекетирали (ВИДЕО)

19572
И Цветан Василев с още подробности как Борисов и Пеевски го рекетирали (ВИДЕО)

Мисля, че "Борисов 3" е най-лошото от правителствата му – виждаме пълната симбиоза между Борисов от една страна и планът на Доган и Пеевски от друга. Това заяви банкерът Цветан Василев в интервю за предаването "Алтернативата", водено от Генка Шикерова.

Василев видя "рекета" на властта върху себе си като по-различен от нещата с Божков, където имало законодателни услуги. Бях принуждаван през Пеевски да купувам нови и нови медии, докато при идването на Борисов на власт (т.е. първото правителство) ми се искаше проценти от определени бизнеси – "Дунарит", "Авионамс", които след това откупувах (т.е. КТБ), обясни банкерът. Продължавам да твърдя, че имам всички необходими документи, подчерта Василев. Спомен за наследството на КТБ – ТУК!

Борисов използва пратеници – към мен беше Александър Сталийски, продължи Василев. Според него, Делян Пеевски се е възползвал главно от „законодателните услуги” към Васил Божков. Може би Божков няма конкретни доказателства за Пеевски, затова (досега) не е говорил за него, предположи банкерът, но припомни как в комиксите на Васил Божков Пеевски се появява като паяк, хванал Народното събрание.

Прокуратурата разследва нови сигнали по делото "Васил Божков"

Прокуратурата разследва два нови сигнала, свързани с делото срещу обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Единият от тях е подаден от Божков...

На Пеевски не му дадох 30% от "Петрол", 10% от "Виваком", 50% от "Авионамс" и не му опростих около 500 000 000 задължения, заяви Василев. Изпрати ми дясната си ръка, защото се опасяваше да не го запиша – адвокат Александър Ангелов. За него имам доказателства как ме е изнудвал, имам записи за отношенията му с КТБ, обясни Василев. "Вместо ние да върнем парите, ти ни дай 1 млрд. лева”, обобщи банкерът какво му е искано.

Като най-голямо перо в отношенията си с Пеевски, Василев видя ТВ7, като определи телевизията за "неуспешен проект". Но на въпрос за ситуацията там – как властта ходеше там и се рисуваше паралелната реалност особено по времето на Пламен Орешарски, но и при първия кабинет на ГЕРБ, оправданието на Василев беше, че не давал интервюта. "Идеята ми беше да взема национален лиценз за ТВ7 и да я продам с печалба – никога не съм имал амбиции да се занимавам с политика", твърди Василев. И накрая обясни, че "искрено вярвал", че проблемите в България не били заради Делян Пеевски, а само заради Бойко Борисов.

Василев сащиста за пореден път с твърдението, че финансирал Николай Бареков за политически проект, с който да пребори статуквото "Пеевски – Борисов". И сега бих подкрепил всяка една партия, която не е ГМО т.е. създадена с цел да подкрепи статуквото, против тази система, заяви бившият собственик на КТБ.

Пеевски е острието – арогантен, безпардонен, каза още Василев и по думите му, депутатът от ДПС му казвал че много му харесвало, когато карикатуристът Христо Комарницки го рисувал като свиня. Банкерът е категоричен, че всички държавни силови структури – прокуратура, КПКОНПИ, са под контрола на "центъра около Пеевски". "Мисията му е да управлява държавата", заяви Цветан Василев. Според него, Пеевски се опитва да открадне ДПС от Ахмед Доган.

Същевременно Василев видя като "опростенческа" тезата, че по времето, когато КТБ в силата си, там се държаха държавните пари. Става въпрос за парите на държавните предприятия, като процесът по изваждането им започна по времето на служебното правителство на Марин Райков.

Радев: Смущаващо е, че Божков звучи по-убедително от неговите обвинители

"Смущаващо е, че обвиняемият Божков звучи по-обвиняващо, по-убедително от неговите обвинители, а още по-смущаващо е, че информацията, к...

За сегашната ситуация, Василев отчете, че bTV има повече шансове да се пребори с мафията, защото има голям чужд собственик. Водех преговори за сливане на bTV и ТВ7, не да ги притежавам, каза банкерът, който после си призна, че го правел, за да излезе от губещия проект. Сега той вижда Нова телевизия в ролята на ТВ7 от времето на КТБ.

След като Цветан Василев заговори за "принципи", дойде въпросът за какви принципи говори, когато си спомним времето му начело на КТБ. "Мирогледът е функция на битието. Човек, за да успее, понякога си плюе на сурата", заключи той, коментирайки дали Пеевски няма да се сдружи с Цветан Цветанов като по-перспективен от Бойко Борисов. Василев обаче не вижда такова нещо за Цветанов.

Банкерът каза и, че живеел в Сърбия с пари, които успял да изкара от продадени в България недвижими имоти още преди всичко за Василев да се срине. Сега се занимавал и с консултантска дейност.

Още: "Божков публикува предполагаем разговор с Борисов, намеси и Манолова"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com