И ДСБ е ползвала „Лийдуей”, Прошко Прошков отрича да е било за кметската му кампания

24148
И ДСБ е ползвала „Лийдуей”, Прошко Прошков отрича да е било за кметската му кампания

И ДСБ е използвала услугите на сдобилата се със скандална слава „Лийдуей Медия Солюшънс”. Това става ясно от публикация на разследващия сайт „Биволъ”.

Документ, публикуван от сайта, показва отчет на „Лидуей” от август 2011 година, когато е разгарът на кампанията за местните избори. От отчета се вижда, че има почти 100% съвпадение с действителните факти, а приложените коментари и тролски самоличности също се валидират. Те са били активирани в предизборната кампания на Прошко Прошков за кмет на София през 2011 г. Използвани са същите тролове и платени послания, като БСП през 2013-2014 година.

Биволъ: БСП са разработили тези за интернет троловете си по всеки важен въпрос

След като вчера, 11 февруари, разследващият сайт „Биволъ” пусна документи, показващи, че БСП има целенасочена политика в ин...

От „Биволъ” обаче посочиха, че има и несъответствия с документа, който е пратен на редакционната им поща – при роучване на метаданните правят впечатление веднага някои несъответствия: Файлът е създаден на 14.02.2014 г., час преди да бъде изпратен по мейла, но в графа "предмет" е отбелязано DSB WR 18-24.05.2011. В същото време в тялото на приложения анализ е описан период на обхвата му и той е: 15-28 август 2011 г. Сбъркано е името и логото на фирмата с нелепото "madia",вместо "media". Личат разлики в шрифтовете и неграмотна лексика: напр. "излезнаха", вместо правилно граматичното "излязоха".

Не съм ползвал платени тролове в кампанията си за кандидат за кмет на София. Знам, че ДСБ имаше договор за интернет обслужване, но в моята кампания не съм ползвал този договор, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Прошко Прошков, който сега е част от „България на гражданите” и Реформаторския блок.

Прошков сподели, че „е чул, че имало някаква наета фирма”, но че не знае да е водена от негово име чрез ДСБ кампания в интернет.

Пред сайта „Биволъ” ковчежникът на ДСБ от 2011 година Юлиян Войнов е признал, че тъмносинята партия е имала договор с „Лийдуей Медия Солюшънс” и той е отчетен пред Сметната палата. Според Прошко Прошков обаче писането на коментари в интернет на конвейр не носи никаква полза и не убеждава никого в дадена теза. Има една интернет мъдрост – когато един спор се проточи достатъчно, винаги се намесва името на Хитлер, каза Прошков, подчертавайки, по негово мнение, несъстоятелността на интернет троленето.

Биволъ: Интернет троловете на БСП се отчитат пред Антон Кутев

Общо 50 електронни медии, форуми на вестници, радия и телевизии са били подложени на истинска атака от т.нар. интернет тролове, организ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика