И Мая Манолова не иска да е европейски депутат

30183
И Мая Манолова не иска да е европейски депутат
Снимка: БГНЕС

След като вчера лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че няма да се кандидатира за европейски депутат, днес и заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова се отказа от тази чест.

На пресконференция в Кюстендил Манолова заяви: „Сергей Станишев каза, че няма да става евродепутат, но не отрече, че ако бъде подкрепен от делегатите на конгреса, най-вероятно ще води листата на Коалиция за България за предстоящите евроизбори. Аз няма да участвам в тази листа. Благодарих на другарите от цялата страна. Наистина имам номинации за различни конференции от различни региони. Човек трябва да знае къде е неговата сила и тежест".

БСП има нужда от нов лидер, заяви Георги Кадиев

Аз мисля, че това е нереално – Европейската комисия се създава чак след изборите за Европейски парламент. Дори още не е ясно кой ...

"Имам достатъчно ангажименти в Народното събрание, като председател на общопартийната контролна комисия. Ще се ангажирам максимално в кампанията за избор на членове на Европейския парламент от България. Човек може да бъде максимално ангажиран и без да участва в листата", добави Манолова, цитирана от Агенция "Фокус".

Тя посочи, че както винаги ще помага с цялата си енергия и с целия си ентусиазъм, за да бъде спечелен предстоящият евровот, включително и в Кюстендилска област. На парламентарните избори БСП е спечелила в осем от деветте общини, а сега амбицията е да спечели убедително навсякъде. Относно евентуална регистрация на листа на АБВ, Мая Манолова заяви, че в областната организация на БСП идеята за паралелна листа има нулева подкрепа.

„Нито представители на соцактива, нито редови социалисти са заявили и най-малките симпатии към подобни действия. Към днешна дата няма заявен и един симпатизант за подобни паралелни действия, които всички си даваме сметка са насочени основно срещу БСП и косвено работят за нашия основен опонент - Бойко Борисов и ПП ГЕРБ", заяви Мая Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика