И Манолова запя фалшиво - президентът ще решавал кога Орешарски ще дава оставка

20087
И Манолова запя фалшиво - президентът ще решавал кога Орешарски ще дава оставка
Снимка: БГНЕС

Истинската оценка кой в каква кондиция е ще стане ясна на предстоящите парламентарни избори. Това каза заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова.

Манолова обеща, че ще има оставка. Но този въпрос не зависел само от БСП, добави тя. Хоризонтът на работа на кабинета ще зависи от президента, който ще определи дата за избори след консултации с политическите партии. И когато държавният глава обяви датата, кабинетът Орешарски подава оставка и ще работи до два месеца преди датата на бъдещите избори, поясни Манолова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Миков: Утре ще си проличи дали ГЕРБ наистина иска предсрочни избори

Чрез утрешния кворум в Народното събрание ще стане ясно дали ГЕРБ наистина искат предсрочни избори. Въпросът за референдума е удачно ...

БСП иска възможно най-скорошна дата за избори, защото ситуацията е тежка за хората, загрижено каза червеното острие, популярно като лице на аферата „Костинброд”.

На въпрос дали наистина Манолова смята, че е нормално избори да има през юли или началото на септември, тя отговори, че не е нормално вотът да е през август или в началото на септември, когато все още много българи са в летни отпуски. Станишев каза „избори възможно най-скоро”, ако има политически консенсус, но ГЕРБ се уплашиха, а викаха „оставка веднага”, заяде се Манолова.

Попитана какво стана, че Сергей Станишев премина от пълно мълчание по инициативата за изборен референдум до яростно искане на задължително гласуване, Манолова отвърна, че „са се случили европейските избори”. Тя най-нагло, явно забравила Бобов дол, обяви купуването на гласове за най-големия проблем на последния вот. И се оправда, че някой самоинициативно си е решил да прави агитация за БСП – в мините в Бобов дол. Абсолютно против съм такова нещо, българският граждин може сам да си направи преценка и да гласува за когото си иска. При предното управление миньорите не получаваха заплати, складите на мините в Бобов дол бяха пълни с въглища, опита да оправдае явното купуване на гласове Манолова. От контрола на вота се възползваха и ГЕРБ, те не правиха предизборна кампания, а действаха чрез проверки през наблюдатели и застъпници, опита да прехвърли доказа вина червеният депутат.

По темата с оставката на Станишев, който губи двуцифрено число избори, Манолова заговори за „смела постъпка”. ДПС върза ръцете на Станишев с пресконференцията, защото ние имахме план да преформулираме политиките и ангажиментите на кабинета Орешарски. Сергей Станишев можеше да се договори и при това положение за някакъв по-дълъг хоризонт, но реши БСП да се оттегли. В пълно противоречие Манолова заговори как Бойко Борисов си дал оставка „след многохилядни протести”, а БСП, много смело, не си я е дала при „първия натиск и протести” (бел. ред. – които бяха още по-многохилядни, макар МВР да броеше 10 души за 1 човек). За Манолова обаче европейските избори не били загубени катастрофално, но пък БСП си направила анализ за „отказ от доверие от страна на избирателите”.

Станишев: ГЕРБ не иска задължително гласуване, само си говорят

Ясно е, че ГЕРБ не подкрепя изборния референдум. След като БСП заяви, че подкрепя задължителното гласуване, ГЕРБ се скри. Те използват ...

Във връзка с „Южен поток” Манолова коментира изказване на Михаил Миков, че не можело с едно волеизявление да се прекъсва проекта. Миков го бил казал от гледна точка на взаимоотношенията между търговски дружества, при които имало подписани договори и съответно думите на Пламен Орешарски от 8 юни не били истинска пречка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика