И ръководството на НАТФИЗ срещу политическите искания в университета

26256
И ръководството на НАТФИЗ срещу политическите искания в университета

Ръководството на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” възразява срещу всякакви опити висшите училища да се използват като територия за политически искания и действия. Това се посочва в позиция на ръководството, разпространена до медиите.

Аулата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” на ул. „Ст. Караджа” №20 днес бе окупирана от група студенти. Учебната дейност в Академията не е прекратена. Занятията на студентите в останалите зали и ателиета се провеждат според редовната програма на зимен семестър.

И НАТФИЗ е окупиран

От тази сутрин и Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) е окупирана. Студентите се присъединиха към протеста ...

„Ръководството на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” заявява, че е категорично против намеса в нормалната дейност на учебния процес и подкрепя изцяло Позицията на Съвета на ректорите по този въпрос. Възразяваме срещу всякакви опити висшите училища да се използват като територия за политически искания и действия. Театралните салони, кинозалите, галериите са място за изразяване на творческо дръзновение, място за контакт на хората с изкуството. Мястото на политиката е в политическите партии, в парламента, в медиите и на улиците”, посочват от ръководството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика