Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Има такъв народ" стана част от групата на Европейските консерватори и реформисти

19 юни 2024, 21:44 часа • 1147 прочитания

Новоизбраният български евродепутат от ПП "Има такъв народ", Ивайло Вълчев днес е приет в групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, съобщават от партията. Вълчев бе приет единодушно от всички членове на групата на ежеседмичното заседание на ЕКР.

Още: Обрат: ИТН няма да подкрепи кабинет с мандат на ГЕРБ или ДПС - Слави Трифонов иска папката с третия мандат

"Неслучайно предизборният лозунг на ИТН беше - Да върнем здравия разум! Със своята дейност в Европарламента и ЕКР, смятам да затвърдя това политическо послание. Ще се боря за Една Европа, която добре познава своите християнски корени. Европа, която пази своите граници. Съюз, чийто политики да доведат със себе си икономически просперитет, а не зелени утопии. Моята активност в Европейския парламент ще рефлектира тези ми виждания", е заявил той.

Още: ГЕРБ: Нито ДПС, нито ИТН са изразили категорична подкрепа за кабинет

Съпредседателят на групата Никола Прокачини, от управляващата в Италия партия "Италиански братя", приветства Вълчев и му пожела успех. Редица от членовете на групата на ЕКР са изразили задоволство, че България ще продължи да има свой представител в групата, посочват от партията.

Още: "Не знам дали е хубаво да носиш отговорност": Слави Трифонов с първи коментар за изборите

Като основни свои задачи Ивайло Вълчев е извел запазването на традиционните ценности на Европа, насърчаването на десни политики, които да доведат до икономически просперитет, както и защитата на външните граници на съюза.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес