Инициативният комитет на Манолова сезира за изборни нарушения (ВИДЕО)

4015
Инициативният комитет на Манолова сезира за изборни нарушения (ВИДЕО)
Снимка: Инициативен комитет на Мая Манолова

Инициативният комитет на Мая Манолова обяви, че е сезирал ЦИК за допуснати изборни нарушения в ромските секции в кварталите Красна поляна, Слатина и Люлин.

Местни избори 2019: Броенето в София цикли, само в още 8 града не е статистически ясно

Само 9 са областните градове, където все още не са преброени всички гласове, показват последните засега данни, обявени от ЦИК. Победи н...

Данните от протоколите на секционните избирателни комисии бяха обобщени от Димитър Делчев, водач на листата на ДБГ за общински съветници, които подкрепят кандидатурата на Манолова по време на брифинг в предизборната шатра на кандидатката.

Очевидно, че вотът там буди огромни съмнения, коментира Димитър Делчев. "Докладваха ни, че в изборния ден, в "Красна поляна", в ромските секции струпване на хора е имало в часовете между 9.00 и 11.00 часа и в тези часове са гласували голям брой от хората, като следобед вече не е имало никакво движение в тези секции. Ние имаме огромни притеснения, че този вот е бил организиран", посочи Делчев.

По протоколите се вижда, че при 2181 от гласовете, подадени в ромските секции в "Красна поляна" - 2081 гласа има г-жа Йорданка Фандъкова, 251 гласа има г-жа Мая Манолова, останалите гласове са разпилени между другите кандидати, каза още Делчев. Според него разликата трудно би могла да бъде постигната без организация, без контрол на вота. Той даде за пример секция 61 от кв. "Красна поляна", където Йорданка Фандъкова има 242 гласа, а Манолова 13 гласа.

Превъзходството на ГЕРБ е под въпрос при районните кметове в София

При 40,72% от обработените бюлетини за София-град, превъзходството на ГЕРБ при районните кметове в столицата е под сериозен въпрос. Са...

Делчев коментира още, че ГЕРБ очевидно са избрали другият подход, при положение, че те многократно са призовавали за спазване на изборните правила. По думите му навсякъде другаде резултатите между Манолова и Фандъкова са близки, освен в ромските секции. "Точно това ще разгневи демократично мислещите хора да излязат и да гласуват срещу кандидата, който си позволява да манипулира изборите", заяви Делчев.

По думите му разликата, не е случайна и очевидно е дошла след организиран вот.

Председателят на предизборния щаб Никола Вапцаров коментира, че в изборния ден щабът е подал над 30 жалби за сериозни нарушения на изборния процес. Такива са по думите му нарушения, свързани с недопускане на законни представители до секциите и то само заради етническия им произход.

Друга прилагана тактика, включително в секции във Френската гимназия, са обезкуражаване на хората да взимат бюлетината за кмет. "Забелязано е, че тези бюлетини, които не са раздадени са били попълвани служебно и вкарвани в урните. Това е едно фрапантно нарушение и призоваваме всички участници в изборния процес да помислят първо за бъдещето на своите деца".

Фандъкова изглежда е силно обичана точно до "Факултета"

Изключително впечатляващ резултат успя да запише настоящият кмет на София и водач след първи тур в надпреварата Йорданка Фандъкова. Ста...

Войслав Тодоров допълни, че това не е единичен случай и заяви, че става въпрос за такъв модел на гласуване във всички големи ромски квартали на София. Тодоров визира кварталите "Христо Ботев" и "Филиповци".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика