ИТН ще подкрепи вота на недоверие

5702
ИТН ще подкрепи вота на недоверие
Снимка: БГНЕС

"Има такъв народ“ ще подкрепят вота на недоверие срещу кабинета "Петков". "Ще подкрепим възможността тези по най-бързи начин да са ходят. Говоря за министър-председателя, министъра на финансите и цялата им политическа структура. Защото, когато ти си готов да предадеш България, нищо не е от значение и няма стойност", каза депутатът Станислав Балабанов.

Той обясни, че вотът на недоверие е административна процедура и всяка партия има право да внесе каквото пожелае. "Нашата позиция по отношение на тези, които управляват в момента, я казахме преди няколко дни“, заяви той.

"Днес, като българи, трябва да се срамуваме от "Продължаваме промяната", защото за пореден път разбрахме, че премиерът се е опитвал да води политика, която граничи с национално предателство", заяви Балабанов.

"Силата е в истината. Няма нищо по-прекрасно от това, заедно, като народ, да установим истината. Спряхме един човек, който щеше да продаде България. Решението е в името на нас като българи. Ние имаме история, която няма да можем да прескочим току така. Днешният ден е исторически. Помнете го и запомнете, че ИТН спря това предателство навреме", добави той.

На въпрос на Actualno.com дали ги е страх от предсрочни избори в смисъл дали ще влязат пак в парламента, след като влизат с подкрепа на вот на недоверие, иницииран от ГЕРБ и подкрепен от ДПС, Балабанов отговори, че от нищо не ги е страх.

Той увери, че актуализацията на бюджета ще се случи. "Ще подкрепим да има пенсии и обществото да е добре", каза депутатът от ИТН.

Радостин Василев: Напусналите ИТН ще гласуват по съвест за вота на недоверие

Напусналите ИТН ще гласуват по съвест за вота на недоверие. Това каза министърът на спорта в оставка Радостин Василев пред журналисти в...

Балабанов допълни, че ще спре да категоризира бившите си колеги, които напуснаха парламентарната група на ИТН. "Предателите накрая умират сами. Няма един човек, които да е постъпил по този начин и да е останал с добро име в политиката. Ако те имат морал и имат данни, че нещо не е наред – да напуснат политиката. Какво ще правите в парламента? Независими?", попита той.

Попитан от Actualno.com защо не е извадил по-рано бележката, с която твърди че разполага и на която се твърди, че премиерът е начертал план за евроинтеграцията на Република Северна Македония, Балабанов отговори, че не го е направил, защото са се надявали Петков да ревизира позицията си и България да има единна позиция.

ОЩЕ: Идва ли краят на кабинета "Петков"? Какво показват сметките

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Признание за постигнатото в ЕП: Елена Йончева за номинацията си от ДПС

Главчев и Гвоздейков обсъждат изборите, обещават "активна комуникация"

Нинова за номинацията на Йончева от ДПС: Зависимостите лъсват

Най-големите безумия в България в закони: Говори проф. Даниел Вълчев

Меглена Плугчиева е подала оставка като съветник на Димитър Главчев

Ваня Григорова иска да става депутат с подкрепата на Мая Манолова

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите (ВИДЕО)

От днес можем да подаваме е-заявления за гласуване в чужбина

Има ли връзка Бойко Рашков с обвинените за контрабанда?

Изненада: ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика