Иван Таков алармира: Нинова се готви за трети, противоуставен мандат начело на БСП

1442
Иван Таков алармира: Нинова се готви за трети, противоуставен мандат начело на БСП
Снимка: Actualno.com

Ако се бяхме съобразили с искането на госпожа Нинова да имаме чисто партиен кандидат за кмет и това беше някой като Георги Свиленски, кандидатът на ГЕРБ щеше да бъде на балотаж.

Такава констатация направи лидерът на столичните социалисти Иван Таков. По думите му лидерът на БСП Корнелия Нинова се готви за трети мандат, който ще е и противоуставен.

Припомняме, че отношенията между "Позитано 20" и БСП - София и групата на МК "БСП за България" в Столичния общински съвет са крайно изострени.

Още: Иван Таков: Не съм отстранен, председател съм на Градския съвет на БСП

Таков за пореден път беше категоричен, че няма наказания за никого в Градския съвет на БСП - София, защото няма решение на Националния съвет. "Който казва, че е имало редовно заседание на Националния съвет в неделя - лъже, заяви Иван Таков. - Всички, които бяхме там, видяхме, че кворум нямаше. Съответно всички взети решения тогава са нелегитимни. Заявявам го категорично и който твърди обратното - лъже. Отчетно-изборен цикъл в София в момента не трябва да има", каза той пред Bulgaria ON AIR. 

Според него, идеята на ръководството от "Позитано" да хвъри най-голямата организация на БСП във вътрешнопартиен цикъл сега, при все, че след малко повече от 3 месеца ще има редовен такъв, означава само едно - саботаж на европейските избори. "Ако това е целта, да излязат и ясно да го кажат, призова Иван Таков. - Допуснем ли сега да бъде проведен отчетно-изборен цикъл, това означава, че Градската организация ще бъде хвърлена във вътрешнопартийни драми и хаос за следващите 6 месеца. От "Позитано" вече са сформирали "хвърковата чета", която да прави събрания по районите. Това означава, че ще настъпят големи конфликти. Очевидно от "Позитано" в момента се опитват служебно да овладеят Градската организация на БСП в София, защото тя остана единственият бастион на лявото и на свободното изразяване на мнение в Партията".

Още: Нинова притеснена от изкуствения интелект, Денков я успокоява

Иван Таков добави, че не знае с какво Градската организация е толкова неудобна на ръководството от "Позитано". "В Партията ни предстои вътрешнопартиен цикъл. На госпожа Нинова това й е втори и последен мандат. Започвам да се съмнявам да не би тя да иска трети, противоуставен мандат, коментира той. - Как по друг начин да си обясня всичките тези лъжи по медиите на част от ръководството на БСП в последните 3 седмици? Вместо да се занимават с националните проблеми - видяхме какво се случва в Париж и искането да бъдат изпратени натовски войски в Украйна – софийските депутати от 3 седмици се занимават със СОС".

Лидерът на столичните социалисти добави, че ако в БСП - София са искали да правят договорки с Борисов, са щели да послушат ръководството от "Позитано" и кандидат за кмет на БСП миналата година щеше да е Георги Свиленски, а ГЕРБ и ПП-ДБ-СС щяха да са на балотаж.

Още: Ваня Григорова вярва, че Корнелия Нинова я е страх за властта ѝ в БСП

"Обвиняват ни, че сме били гласували с ГЕРБ в СОС. А реално ние изкарахме ГЕРБ от властта в София. ГЕРБ в София не само че нямат кмет, но и не стигнаха до балотаж. А на нас ни беше открадната победата на балотажа с по-малко от 1% и оспорихме резултата пред съда, заяви Иван Таков. - Ако се бяхме съобразили с искането на госпожа Нинова да имаме чисто партиен кандидат за кмет и това беше някой като Георги Свиленски, кандидатът на ГЕРБ щеше да бъде на балотаж. Свиленски, като водач на листата за народни представители, докара БСП в 24-ти МИР в София до дъното с едва 4-цифрен брой гласове за Партията".

Иван Таков добави, че е абсолютно убеден в правилността на решението на Градския съвет за разрешаване на кризата в СОС. "Явно нашият успех на местните избори не се харесва и притесни някои хора от ръководството на "Позитано". Ние показахме, че БСП и лявото може да се развиват по друг начин, много по-добър и смислен начин", завърши той.

Още: Младежите в БСП-София се опълчиха на Нинова, застанаха зад Таков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика