Изборното законодателство ще е приоритет на новата сесия на НС

11672
Изборното законодателство ще е приоритет на новата сесия на НС
Снимка: БГНЕС

"Несъмнено основен приоритет е изборното законодателство". Това заяви в предаването "12 плюс 3" председателят на парламента Михаил Миков по повод новата сесия на НС. И уточни, че критиките към него предполагат изборите, които са през май, да се проведат с променено законодателство, съобразено с обществените нагласи. То трябва да е насочено към злоупотреба с монополно положение - тук влизат законопроектите за обществените поръчки, за защитата на потребителите, цял кръг от въпроси, които са обект на общественото внимание, обясни Миков, цитиран от Стандарт нюз.

Новият наказателен кодекс е в дискусионната си фаза преди МС, каза още председателят на НС. "Не бих искал да коментирам, преди да видя какво е внесено в НС", коментира той по повод питане за притесненията, възникнали около идеите за промени в НК.

До края на седмицата е срокът за кандидати за граждански експерти за Изборния кодекс

Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс ще създаде Обществен съвет. Това се прави в съответствие с Правилника...

"Едва ли през тази сесия ще се стигне до промени в Наказателния кодекс. Това е много сериозна работа, виждате, че три правителства се занимаваха с проекта, сега трябва да се обсъди от професионалната общност, от съдийската общност, от прокурорите и най-вече от гражданите", каза още Миков по повод промените в кодекса.

"Всички сме равни пред закона, на ход е съдебната власт и когато фактите бъдат установени и бъдат сложени на масата, тогава ще се произнасяме. Но не може да има никакви съображения на политическа целесъобразност при нарушение на закона". Това бе коментарът на председателят на НС за скандала с Волен Сидеров на летище Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика