Янев: Енергийната мафия си произвежда съдии по поръчка

2935
Янев: Енергийната мафия си произвежда съдии по поръчка
Снимка: БГНЕС

Не съм започнал война срещу съдиите. Още с учредяването на РЗС ние неизменно, последователно говорим за съдебна реформа – дълбока и солидна, която да е по западен образец, която да бъде усетена и от българските граждани, и от европейските институции. Това заяви съветникът на премиера и лидер на РЗС Яне Янев.

Той посочи, че като председател на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта е разсекретил строго секретни документи, касаещи енергийната мафия. „Спомняте си този момент, когато цялата тази документация по съответния надлежен ред беше представена на главния прокурор. И затова, че аз си свърших работата и изпълних съвестно задълженията, така че някои представители на енергийната мафия наистина да влязат в затвора, ми образуваха четири дела. И как тези дела се разпределиха, на случаен принцип, все на представители на Съюза на съдиите”, посочи Янев.

Димитров: Сменяме състава на КЗК заради горивата

През този или следващия месец ще бъде избран нов състав на Комисията за защита на конкуренцията, защото старата е ограничила дейност...

Той припомни, че е представил и фалшив подпис на съдийката, подписала мотивите на делото срещу него. „От тогава до сега няма никакъв резултат. Второто дело, пак по същия начин, с представител на Съюза на съдиите, ме осъди по поръчка. Енергийната мафия години наред произвежда свои кадри, които развива, толерира и ги изстрелва по високите етажи на съдебната власт. Тя ги пробутва на ВСС и ги поставя на съответните места, за да служат на енергийната мафия в подходящия момент”, заяви лидерът на РЗС.

Според него в съдебната система все пак има „свестни и почтени магистрати”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика