Янев осъди Сидеров за 54 000 лв.

21187
Янев осъди Сидеров за 54 000 лв.
Снимка: БГНЕС

Председателят на извънпарламентарната партия РЗС Яне Янев е осъдил лидера на „Атака" Волен Сидеров за крупната сума от 54 502 лв. по дело за обида и клевета.

Решението на Софийски градски съд е от 14 март тази година, каза пред BPost.bg Янев.

Янев: Конституцията е напълно изхабена и е вредна

"Много хора бягат в чужбина, за да се спасят. Нашата цел е променена България, а не подменена България. Този форум, който се организира...

Магистратите са признали Сидеров за виновен в това, че на 3 юни 2013 г. на протест пред сградата на Столична община, той е обявил на висок глас: "Ние няма да позволим на нито един лумпен, дали той се нарича Валери Симеонов, Яне Янев или някой друг измекяр, да кощунства в близост до нашата централа в нарушение на закона... презервативите на Бойко, Валери Симеонов и Яне Янев, ще се сблъскат с твърдия отпор на "Атака"".

В мотивите пише още: "Съдът намира, че репариране на причиненото на ищеца (Яне Янев) уронване на престижа и доброто му име в обществото, негативни изживявания, затвореност и притеснения, нежелание дори да общува с хора от партийната централа, ответникът трябва да заплати 25 501 лева".

Същата сума е присъдена и по второто обвинение срещу Волен Сидеров, което е за обида. Така сумата, на която е осъден Волен Сидеров, става 54 002 лв. Към нея е включен и адвокатският хонорар от 2500 лв. и съдебните разноски по делото, които възлизат на 2000 лева.

„Все още не съм решил за какво ще използвам парите, но при всички случаи ще бъде за благородна кауза", обясни Янев. Той предположи, че адвокатите на Сидеров ще облажват решението на по-горна инстанция.

Яне Янев: С категоричен вот на евроизборите може да се мисли за нова Конституция

Правителството в България може да бъде избрано само с 25% от депутатите заради условията за кворум. За сметка на това то се освобождава...

Янев Янев съобщи, че е спечелил още две дела, този път срещу медии. Той отказа да спомене имената им, като обясни, че до месец информацията ще стане публична, пише BPost.bg, цитиран от КРОСС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com