Жельо Бойчев напуска ръководството на БСП в НС, скоро и парламента

7804
Жельо Бойчев напуска ръководството на БСП в НС, скоро и парламента
Снимка: БГНЕС

Жельо Бойчев напуска ръководството на парламентарната група на "БСП за България", а до края на годината – и парламента и политиката, защото иска да се занимава с бизнес. Това стана ясно днес в Народното събрание.

По думите на председателя на партията Корнелия Нинова той ще остане член на БСП и ще помага на градската организация на Столетницата в София.

Жельо Бойчев: АЕЦ "Белене" защитава националния ни интерес и европейската ни ориентация

Реализирането на проекта АЕЦ „Белене“ ще защити и националния интерес на България, и европейската ни ориентация. Това каза ...

"Желае да напусне ръководството на парламентарната група, в скоро време и парламента, и политиката изобщо. Решил е да си развива живота в друга посока. Опитахме се да го разубедим, защото е изключително качествен и ценен колега. Това е негово решение, иска да се занимава с нещо друго, а не с политика. Ще ни липсва и съжаляваме", каза Нинова.

"Нямам драма нито с ръководството, нито с парламентарната група", потвърди и самият Бойчев. Той посочи, че е било нормално да проведе разговор за решението си с колегите си.

"Разбирането ми е, че когато човек е ангажиран с дадена позиция, той трябва да го прави на 100% мотивирано. Затова помолих да бъда освободен като заместник-председател на парламентарната група, а след това ще видим. В момента съм народен представител, член съм на БСП и смятам да изпълняват тези си задължения", каза Бойчев. 

БСП изключи ЗС "Александър Стамболийски"

На съвместно заседание на Коалиционния съвет на "БСП за България", Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на ПГ на "БСП за България...

Репортер на Actualno.com се опита да се свърже с него, но той отказа с аргумента, че ще говори с медиите на брифинг в Народното събрание.

Това е второ сътресение за "червената" ПГ през последните дни, след като ЗС "Александър Стамболийски" напусна коалицията и двамата му депутати станаха независими. Всичко това се случва в навечерието на внесения от левицата вот на недоверие срещу правителството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика