Жена с присъди за агресия дава рецепти относно мигрантите и бежанците (ВИДЕО)

6451
Жена с присъди за агресия дава рецепти относно мигрантите и бежанците (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Не, не искам да ги давя. Тези хора обаче не могат да бъдат върнати никъде. Това заяви Петя Георгиева, която нашумя като говорител на събиране-митинг в Ямбол по отношение на мигрантската криза, репортаж от което беше многократно излъчван по големите частни телевизии.

Според Георгиева влизащите у нас нелегални мигранти нямали документи и на един бял лист пишели какви са, а нашата държава им вярвала и им издавала наши документи. Тя не коментира вчерашните думи на вицепрезидента и евродепутата Илияна Йотова, че вече има механизъм по европейското законодателство, съгласно който може да се издават документи и да се връщат хора, които не получават убежище, а България все още е част от ЕС. За сметка на това Георгиева е убедена, че няма как афганистанците да бъдат върнати в Афганистан.

Същевременно Георгиева обяви, че не може да изпитва нищо друго, освен съчувствие, към бежанците, защото в рода ѝ имало такива. Но към хората, на които се плащало за „нещо друго” и идвали в България по други причини, нямало да изпита съчувствие. По думите на Георгиева имало хора, на които се плаща да идват в България и да разпространяват наркотици. Освен това имало сценарий за ислямизация на цяла Европа, като до голяма степен са виновни САЩ, смята тя. И добави, че сирийските жени били изключително кротки, но афганистанските и пакистанските жени са много агресивни.

На въпрос къде да отидат тези, които са бежанци в Харманли, Георгиева отговори, че Турция била мирна държава и там дори имало климатици в бежанските лагери. В Саудитска Арабия лошо ли е там, няма война, защо всички искат да идат да живеят в Германия, попита Георгиева. Според нея, ако имаш бежански статут, задължително трябва да излезеш на външен адрес. Най-гнусното, според Георгиева, била хигиената.

Стана ясно и, че Петя Георгиева е искала да работи в бежанския център в Харманли, но по нейни думи тя кандидатствала единствено, за да види кой ще спечели. Тя кандидатствала за администрацията на центъра – за юрист-консулт. Георгиева твърди, че назначенията в центъра са партийни.

Коя е Петя Георгиева?

Георгиева си призна, че се познава с Боян Расате и са лични приятели, но никога не е имала политическа обвързаност. Била е независим кандидат за кмет на Харманли.

По-интересно обаче е близкото ѝ минало. Според haskovo.net Георгиева има две съдебни присъди. Първата е за домашно насилие през 2011-та година. Георгиева е призната за виновна от Харманлийския районен съд, впоследствие решението е потвърдено от следваща инстанция. Санкцията е глоба. По-сериозното наказание на Георгиева е наложено година по-късно, този път от районния съд в Хасково. С решение по дело от наказателно-частен характер от 23.10.2012-та година ѝ е наложена глоба от 1000 лв за обида на частно лице. Според съда обидите са "курво, ялова коза, руспия" и са отправени към жена, с която бившият съпруг на Георгиева имал интимни отношения. Присъдата е потвърдена от Хасковския окръжен съд на 4-ти януари 2013-та година и не подлежи на обжалване.

Петя Георгиева се е изявявала по бежанската тема и в телевизия "Алфа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com