X
 
 

Йончева показа документ от 2017 г. с предупреждения за лошата настилка на пътя край Своге

2415 4
photo of Йончева показа документ от 2017 г. с предупреждения за лошата настилка на пътя край Своге
Снимка: БГНЕС
Депутатът от БСП Елена Йончева заяви, че се е сдобила с документ от миналата година, който алармира за лоша настилка на пътната отсечка край Своге, където загинаха 20 души.

Пред bTV тя заяви, че от левицата се опитват да хвърлят светлина върху всички болезнени теми, които се случват в България, като даде за пример с искането на БСП да се инспектират магистралите и първокласните пътища у нас в независима лаборатория.

АПИ: 360 м от пътя край Своге не отговарял на изискванията

"В участък от 360 метра от пътя съставът на асфалтовата смес не е отговарял на утвърдената рецептура. Няма подмяна на документи по случ...

„Във връзка с това искане до АПИ започнах да получавам много документи, свързани със строителството на пътищата. Преди два дни получих обезпокоителен документ, който веднага изпратихме в прокуратурата. Става дума за участъка в Своге, където загинаха толкова много хора. Има констативен протокол от експерти на Община Своге от 20 юни 2017 г. В него са изброени седем точки, в които се препоръчва незабавна подмяна на настилката”, заяви Йончева.

Тя допълни, че преди три дни се е сдобила с документа. По думите ѝ Камарата на строителите са се опитали да разубедят лидера на левицата Корнелия Нинова да не подава искане в Агенция „Пътна инфраструктура” за експертиза в независима лаборатория.

„Нашето искане не е насочено срещу строителните фирми, дори ние искаме да ги защитим. Липсата на независима експертиза удря по реномето на строителите. Отсечката в Своге също е била проверявана, но министър Нанков каза, че са вложени недопустими материали”, каза Йончева.

Депутатският имунитет

Елена Йончева разкри кои са депутатите, подали сигнал срещу нея

Прокуратурата образува дело срещу мен по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров. Това се посочва в позиция на говорителя н...

През седмицата обект на прокурорския интерес станаха 6 депутати. Главният прокурор поиска имунитетите на един депутат от управляващата партия, на трима от "Воля" и двама от БСП, сред които и Йончева. Депутатът от левицата се отказа от имунитета си

„Това са атаки срещу мен на депутати от ГЕРБ, които отдавна продължават. Главна прокуратура е образувала дело по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и бившият депутат Антон Тодоров. В това заведено дело няма нито един факт, който да доказва, твърденията”, каза Йончева и допълни, че никога не се е занимавала с бизнес, за да „пере пари”.

„През целия си живот съм се занимавала с журналистика, през 2013г. – 2014 г. бях поканена от ТВ7 да започна работа при тях, като външна продукция, юристи на телевизията ме посъветваха да сключа договор с тази фирма, за да закупим техника. Филмите са направени и излъчени, аз не разбирам „ние, не знаем за какво са използвани тези средства”, коментира депутатът на БСП.

„Вие като получавате заплата, проверявате ли източника на средства, това означава ли, че всички журналисти, които са работили в ТВ7 и са имали външни продукции са участвали в някакви схеми. Моята съвест е чиста, аз отказвам да повярвам, че главна прокуратура може да бъде използвана като бухалка на едни мутри. Надявам се това нещо да стигне до съда, за да се види, че тези обвинения са несъстоятелни”, добави Йончева.

Прокуратурата имала запис, подсказващ, че Елена Йончева е прала пари от КТБ

Разполагаме с гласови доказателствени средства, че Елена Йончева е знаела, че е получила пари, придобити по престъпен начин от Корпорат...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Елена Йончева сигурно разбира, че борбата и не е с трите недоразумения-кукли на конци. КУКЛОВОДА ОБАЧЕ Е СТРАШЕН! МЕТОДИТЕ СА МАФИОТСКИ! И ОЧЕВАДНО СТАВА ВЪПРОС ЗА ОГРОМНИ СУМИ КОИТО СА ОТКРАДНАТИ (стотици милиони)!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 11 месеца Профил на трол?
  Тая крадла, по-добри, до си трае , защото , както се очертава , с мръсен парцал ще мие коридорите на сливенския женски затвор !
  : 8 !
 • ИМПЕРИАЛИСТ 1.2 ИМПЕРИАЛИСТ преди 11 месеца Профил на трол?
  Защо с мръсен? Кофи с вода не дават ли за да го плакне?
  : 5 !
 • Боко Мазника от БРЕГ 1.3 Боко Мазника от БРЕГ преди 11 месеца Профил на трол?
  Ръководството на ЕС и ЕНП напускат Конгреса в Хелзинки при появата на Борисов на сцената!!! От вчера в социалните мрежи се разпространява видео, на което се вижда как ръководството на ЕС и ЕНП напускат залата на Конгреса на ЕНП в Хелзинки, когато българският премиер Бойко Борисов се появява на сцената!!!
  : 1 !
missing image
Реакциите на всяка зодия в конфликтна ситуация

Конфликтите са нещо, с което се сблъскваме ежедневно. Без значение дали става въпрос за спор с колега, роднини или просто проблми с трафика, конфликтите...