Кадиев даде заявка за своя партия

3931
Кадиев даде заявка за своя партия
Снимка: БГНЕС

Бившият депутат от БСП и неуспял кандидат за кмет на София от АБВ Георги Кадиев направи заявка за създаването на нова лява формация. Той участва в кметската надпревара в София за трети път - този път като кандидат на коалиция "Сердика" (АБВ и Български социалдемократи), но остана четвърти, предаде Стандарт нюз.

В профила си във "Фейсбук" коментира резултатите от балотажа днес: "Лявото понесе жесток удар днес. И по-добре да го осъзнаем. Когато ти покажат карта на България и нито един областен град не е в червено - това е разгром."

Георги Кадиев: Нямам намерение да цепя гласове

Нямам намерение да цепя гласове, да взимам от БСП и да давам на някой друг. Това заяви в предаването „Лице в лице” по bTV к...

"Всеки ляв човек, всяко ляво движение и всяка лява партия се нуждае от спешни промени. Ако имаме останали имунни сили. Вече не съм член на партия, така че няма да им давам съвети. Нека сами взимат решенията си. Надявам се да са радикални и да режат на месо. И да са бързи", продължава още той.

"Що се отнася до мен, събирам съмишленици. Ако сте запазили вяра в нуждата от различно управление, ако не харесвате купуването на избори, корупцията, примирението, бедността, безработицата, западналите села и градове - ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ! Ще станете участник в нещо хубаво", обещава Кадиев.

Припомняме, че след кандидатирането му за кмет Кадиев избягваше отговора на въпроса дали замисля партия или движение. Отклоняваше темата за след изборите, когато резултатите ще му покажат какво да прави.

Ако Кадиев, който вече е изключен от БСП, направи свой проект, това ще е трета формация, произлязла от БСП след "Движение 21" на Татяна Дончев и АБВ на бившия президент Георги Първанов.

Кадиев изчисли: С това темпо улиците в София ще са асфалтирани след 83 години

83 години – толкова трябват, за да се асфалтират всички улици в София. Това заяви кандидатът за кмет на столицата Георги Кадиев п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика