Кадиев: Пропиляхме шанса си. Студентите: Няма значение кой управлява, а да върши работа

24427
Кадиев: Пропиляхме шанса си. Студентите: Няма значение кой управлява, а да върши работа
Снимка: NОрешарски

Най-много ме е яд, че ние, БСП, отнехме възможността на хората да се порадват от падането на ГЕРБ от власт. Това заяви червеният депутат Георги Кадиев в ефира на Нова Телевизия.

Бяхме готови да направим промяна, но направихме една-две сериозни грешки още в началото, сред която беше Делян Пеевски и пропиляхме шанса си, обясни Кадиев. Той обаче добави, че няма да подава оставка, защото „аз оставката си я подадох през 2007 година, за разлика от много други хора и сега ще остана, за да съм трън в очите”.

Кадиев изплака: Протестиращите ми показаха среден пръст

На влизане в парламента депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев се оплака пред събралите се репортери, че 20 протестиращи са му...

Червеният депутат заяви, че според него на протестите през изминалата седмица полицията не е превишила правомощията си. Той не отрече, че силите на реда използваха сила, но Кадиев посочи и че самият той, когато върви по улиците на София, често става обект на агресия. С какво съм предизвикал викове „на въжето”, попита той.

Според Кадиев след тези събития не трябва да се забравя, че ние сме един народ, една държава и студентите трябва да могат да водят диалог, защото депутатите от БСП ще останат в България и след евентуални избори. В отговор бившият председател на Народното събрание Цецка Цачева припомни, че студентите отидоха на крака при сегашния председател на парламента Михаил Миков и той им отговори „не ми пука какво мислите”.

Цачева каза още: „И ние съжаляваме, защото имахме огромна подкрепа през 2009 година и можехме да направим много сериозни реформи, но сгрешихме”. Тя обаче не пропусна да каже какво било преди ГЕРБ и как хората са гласували за ГЕРБ заради управлението на Тройната коалиция.

Оставка и избори

Цачева: Не студентите окупираха университета, а депутатите парламента

Не студентите окупираха университета, а депутатите от мнозинството окупираха парламента. Това заяви на влизане в парламента депутатът о...

Междувременно от „Ранобудните студенти” категорично заявиха, че организирането на днешния митинг на БСП е сценарий. От дълго време се знаеше, че днес ще има дерби ЦСКА – „Левски”, казаха те. Студентите казаха и, че диалог с правителството има – и то конкретно с премиера Пламен Орешарски. Той обаче не иска да отговаря на въпросите ни – например кой предложи Делян Пеевски.

Студентите казаха също, че ако синдикатите ги подкрепят, ще имат по-голям шанс в борбата за сваляне на правителството. Те обаче са категорични, че нито КНСБ, нито КТ Подкрепа могат „да ги яхнат”. Ние сме доволни, че КНСБ излиза на предупредителна стачка на 20 ноември, заявиха те.

За пореден път „Ранобудните студенти” казаха, че не искат да имат нищо общо с политически партии по никакъв начин. Те искат всеки, който дойде на власт, да работи по определена платформа и да си върши работата така, както обещава преди избори. Ще протестираме срещу всеки в парламента и в Министерския съвет, който не си върши работата, категорични са студентите.

Според Георги Кадиев правителството не може да изкара четири пълни години - може да изкара около година. Сега обаче партиите не са готови за избори - какво ново ще предложат, попита той.

Сидеров към Цачева: И Вие ще влезете в затвора

Идеята на ГЕРБ е да не се прави нищо в енергетиката, да не се търси отговорност на предишното правителство, затова не предприе нищо в т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика