Калфин: Можем да участваме в правителство, ако то приеме принципи на АБВ

15029
Калфин: Можем да участваме в правителство, ако то приеме принципи на АБВ
Снимка: АБВ

АБВ може да участва в следващото правителство, ако то не е дясно-център и ако в програмата на ГЕРБ и Реформаторския блок присъстват основните ангажименти и принципи на АБВ. Това заяви председателят на ПГ на АБВ Ивайло Калфин, предаде Фокус.

Според него АБВ може да подкрепи кабинет, който се стреми към широка подкрепа, по-голямо ангажиране със сключване на споразумения за партньорство и по-тясно ангажиране с изпълнителната власт, евентуално с представители на АБВ.

Различията между ГЕРБ и АБВ - малко, но сериозни

По 14 от точките няма голям спор. Но по 4-те точки, по които спорихме, различията ни са доста сериозни. Това заяви депутатът от АБВ и у...

„Това, което до този момент беше твърдено в разговорите е, че доколкото се търси максимално широка подкрепа, такъв ще е и характерът на следващото правителство и на неговата програма. Ако тя се затвори в дясното пространство, ние няма как да участваме. Ако се търси, обаче, по-широко участие, свързано с важни реформи, които са необходими в държавата – в съдебната, в избирателната система, в здравеопазването, образованието, и то по начин, по който ги разбираме, то ние бихме могли да се включим и това означава, че правителството няма да бъде единствено дясно”, обясни Ивайло Калфин.

Той каза още, че е важно този кабинет да стъпи на здрава основа и да е подкрепен от мнозинството. Според Калфин, някои изказвания на представителите на Патриотичния фронт са смущаващи и са в разрез с европейските и демократични ценности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика