Калина Крумова поема платформата "Евромайки" на Бареков

94329
Калина Крумова поема платформата "Евромайки" на Бареков

Калина Крумова ще администрира платформата "Евромайки", това стана ясно от думите на Николай Бареков по TV7. Бившата депутатка е единствената жена и народен представител в предишното НС, която се ангажира пряко с проблема за сурогатното майчинство, приемайки го като своя лична кауза.

"Проектозаконът, внесен от нея, беше възможност за България да влезе в списъка на държавите, регламентирали сурогатното майчинство. По този начин не просто може да бъде решена демографската криза в страната, но и да се даде възможност на хиляди хора, които нямат своя рожба, да отглеждат собствено дете. Тази идея и истинската отдаденост на Калина Крумова към проблемите на хората, без популизъм и гръмки думи, а с реални действия, е основната причина тя да бъде избрана за администратор на платформата "Евромайки"", заяви Бареков.

По отношение на появилата се вече спекулация, че тя автоматично ще бъде включена в листите, Бареков отговори, че това зависи от решението на хората, които ще гласуват за листите. Ако Калина Крумова изяви желание и спечели тяхното одобрение, нищо не пречи тя да стане и кандидат-евродепутат. Но това решение няма да бъде взето нито от Николай Бареков, нито от самата нея. Принципът на платформата е съвсем различен и не е нужно да се прилагат стандартните подозрения за нагласеност - всичко е открито и прозрачно..

Журналистът категорично отхвърли твърденията, които емисари на ГЕРБ и БСП лансират, че той смята да участва в изборите за Европейски парламент, за да вземе тлъстата депутатска заплата от 20 хил. лева. "Няма такова нещо - да, аз ще водя листата, за да й придам политически характер, но след вота ще изляза от нея", каза Бареков.

Той коментира, че на евроизборите срещу него ще бъде хвърлена цялата държавна машина и партиите на статуквото, които имат сериозни субсидии. "В предишните издания на "България без цензура" тези партии се кълняха, че ще премахнат субсидията, но нищо такова не се случи, дори и Меглена Кунева и Иван Костов, които не са парламентарно представени, са на държавна издръжка", каза Бареков. Той призова партиите да се откажат от субсидията си като каза, че тези 100 млн. лв, които държавата харчи за издръжката им, трябва да се използват за социални цели.

По отношение на бъдещата политическа формация, която се създава около него, той разкри, че тя няма да е от лидерски тип, а ще бъде по американски образец - хоризонтално структурирана, с офиси в цялата страна, със симпатизанти и съмишленици предимно, а не толкова с членска маса. "Няма да правим мащабни конгреси, в нашите офиси ще се води политически живот на база на обществения интерес", обясни бъдещият политик.

Бареков: Идеите на Реформаторския блок нямат шанс да се превърнат в реалност

С интерес прочетох идеите на Реформаторския блок в тяхната икономическа платформа. С едно изречение коментарът ми е, че там има низ от ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика