Караянчева ще глоби депутатите, които провалиха кворума

1407
Караянчева ще глоби депутатите, които провалиха кворума
Снимка: БГНЕС

Депутатите, които днес не бяха в пленарната зала без уважителни причини, както и тези, които не се регистрираха, въпреки че бяха в нея, ще бъдат санкционирани с две трети от полагащата им се дневна надница. Глоба няма да бъде налагана само на народните представители в командировка.

Това обяви пред журналисти в парламента председателят му Цвета Караянчева след третия неуспешен опит да бъде събран кворум и да започне заседанието, на което трябваше да се разгледат, по думите й, два много важни законопроекта - за местното самоуправление и за лекарствените средства.

Депутатите няма да работят днес - няма кворум

Парламентът няма да проведе днешното си редовно заседание поради липса на кворум. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева...

Караянчева призова някои политически сили да популяризират визията си от петък (след края на пленарното заседание) до вторник, така че в сряда да бъдат зад банките в залата.

"Изключително съм разочарована, защото мисля, че тук има отговорни хора, които са дошли да работят, а не да представят визията си в работно време, има изключително много време да се представя и да се правят приемни по общините. Тук, в пленарните заседания, трябва да участват всички", категорична беше Караянчева. Така рейтингът на парламента няма да се вдигне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика