Каракачанов: Бих се кандидатирал за президент

1002
Каракачанов: Бих се кандидатирал за президент
Снимка: БГНЕС

Каракачанов отказа да назове кандидат-президентската двойка на патриотите, като отбеляза, че за него е важно най-напред трите патриотични формации - ПФ, Атака и ВМРО, да стигнат до консенсус. Самият той би се кандидатирал за президент, каза още лидерът на ВМРО.

Пред Bulgaria ON AIR председателят на ВМРО коментира т. нар. "Закон за бурките", който беше внесен от Патриотичния фронт и приет на второ четене от депутатите.

Всички временно пребиваващи в страната и тези, които преминават транзит през България, ще бъдат задължени да спазват точките от закона, каза Каракачанов.

Законопроектът предвижда да бъде забранено носенето на облекла, закриващи изцяло или частично лицето, като за това законът предвижда глоба от 200 лв. за първо нарушение, 1500 лв. за всяко следващо и лишаване от социални помощи за срок от три месеца, ако нарушителят получава такива.

Според Ерменков левицата вероятно ще излезе с отделни кандидатури на президент

Левите партии вероятно ще излязат с отделни кандидатури на президентските избори. Това предположи Таско Ерменков от БСП. По думите му и...

"Бурките не са въпрос на желание някой да се забражда по саудитски, защото в България никога мюсюлманите, дори през 500-годишното робство, не са ходили с бурки. Това не е традиция, това е салафитски ислям, който е характерен за държави като Саудитска Арабия", коментира Каракачанов.

Зоните с най-затегнати мерки ще са летищата. Съгласно законопроекта всеки, който пристига и носи закриващо лицето облекло, ще трябва да се идентифицира пред властите преди да влезе на територията на държавата, обясни още лидерът на ВМРО.

Въпреки че беше приет на второ четене, "Законът на бурките" все още не е приет окончателно: "Моето лично усещане е, че има колебание, има някакво притеснение и аз не виждам от какво. Притеснение има как ще ни погледнат навън", посочи Каракачанов, който намекна, че върху страната е оказван външен натиск "да бъдем по-внимателни".

Освен посочения законопроект, патриотичните формации внесоха още едно предложение, а именно - Закона за вероизповеданието, който предвижда наказания за нарушения, свързани с политическо влияние чрез религиозни идеологии.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com