Каракачанов: Да действаме, за да не гледаме сълзи в очите на битите ни родители

2581
Каракачанов: Да действаме, за да не гледаме сълзи в очите на битите ни родители
Снимка: БГНЕС

Чрез остра декларация Красимир Каракачанов призова правителството да приложи спешни мерки за овладяване на битовата престъпност, увеличаваща се по мащаб и наглост. В нея той изброява малка част от зверствата, извършени през последните месеци, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

Статистиката е изпълнена със случаи на пребити и убити, изнасилени и малтретирани, ограбени и унизени български граждани, често на достолепна възраст, сами и безпомощни. Онази престъпност, за която присъда няма, защото крадците взимат собственост на стойност под минималната работна заплата. Такъв е законът в правова европейска България, възмущава се лидерът на ВМРО, депутат от Патриотичния фронт и заместник-председател на парламента.

Каракачанов е категоричен, че за да защити българите, правителството трябва още днес да предприеме следните мерки, за да не гледаме утре насълзените очи на битите и унизени наши родители:

1. Засилване на полицейското присъствие в малките населени места.

2. Ангажиране чрез програми за временна трудова заетост на бивши служители от полицията и армията за опазване на обществения ред.

3. Възстановяване на доброволните отряди на граждани за оказване на помощ на органите на МВР.

4. Разширяване на обхвата на неизбежната отбраната.

Каракачанов пита откъде САЩ знае за сигнала за „Плиска”, експерт му отговори

Защо информацията за сигнал на телефон 112 се появява на сайта на Американския държавен департамент? Това попита лидерът на ВМРО Красим...

5. Завишаване на наказанията за престъпления срещу възрастни, беззащитни хора и без пускане под гаранция за извършителите.

6. Бързо производство, на момента, от дежурни съдилища и въдворяване на извършителите на подобни престъпления в трудови лагери от закрит тип, където да изтърпяват наказанията си и да придобиват трудови навици.

7. Премахване на т.нар. малозначително престъпление, което на практика е отказ от правосъдие и възмездие.

Две десетилетия управляващите не решават радикално проблема, криейки се зад липсата на средства за полицията или мъгляви приказки за правата на човека, посочва Каракачанов и пита къде остават правата на жертвите, които са предимно възрастни хора, живеещи в селата и малките населени места, които държавата е наказала с мизерни пенсии, липса на здравеопазване и липса на защита на техния живот, имущество и достойнство, пише още в декларацията на патриотите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика